Visele se implinesc numai actionand !!!

Atat lumea reala cat si cea virtuala, ce o preferam ca pe un substituent mai bland al celei dintai,  este plina de oameni care umbla bezmetici fara a sti incotro sa se indrepte.

Sunt la fel de numerosi si cei care dau sfaturi si scot bani buni pe chestia asta in detrimentul celor care cauta cu sinceritate o solutie vietii lor si care uita un lucru simplu:  nimeni nu si-a dezvoltat muschii doar urmarind in fata televizorului competitii de haltere, spre exemplu.

Pornim in viata plini de vise, unele dintre acestea dispar  imediat de indata ce s-au infiripat, altele urmeaza aceiasi cale mai tarziu, deoarece realitatea sfarama visele, precum incetul cu incetul valurile marii erodeaza  tarmurile stancoase.

Se impune sa renuntam la visele noastre?  Nu, nicidecum.  Dar  daca continuam sa visam mai departe,  sperand ca visele se vor implini de la sine este o atitudine absolut nerealista. Visele NU se implinesc visand.  Visele se implinesc numai actionand .

Actiunea in sensul indeplinirii unui vis presupune mobilizare,  concentrarea tuturor energiilor in sensul indeplinirii visului si lucrul cel mai important, inseamna interactiune cu/si in lumea reala.

Nu vom realiza ceva in viata daca nu ne stabilim obiective pentru a caror atingere nu ne vom da silinta sa le realizam. Degeaba ne propunem lucruri importante pentru noi si pentru cei din jur, familie, prieteni , societate,  daca ele nu sunt decat niste vise ce exista doar in mintea noastra si care nu vor schimba cu nimic starea actuala din lumea reala.

Cautam tot timpul vinovati pentru ceia ce ni se intampla, deoarece ne este mai la indemana decat a ne lua soarta in propriile noastre maini si a ne asuma responsabilitatea pentru lipsa noastra de implicare si tendinta noastra de a lasa pe seama altora  sa se ocupe de problemele noastre,  a romanilor si a tarii.

Lumea in care vietuim este creatia oamenilor, a tuturor oamenilor care s-au implicat  in a-si croi propriul destin in Viata. Noi traim in lumea creata de ei pentru ei, pentru acel moment istoric. Lumea aceasta nu va fi o lume proprie noua, idealurilor noastre de viata, decat daca o modelam propriilor noastre nevoi.

Visele se implinesc actionand !!!

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: