Succesul Poloniei

Daca pentru Uniunea Europeana, anul 2011 a fost anul crizei economice, pentru Polonia a fost anul unei cresteri economice de peste de 4,2% .

Atasamentul fata de sistemul german, a alimentat cresterea unei economii vitale si productive ce a facut din Polonia sa devina o a doua locomotiva a Europei, dupa Germania.

Cum a reusit Polonia sa construiasca 600 de kilometri de autostrada, gari, cai ferate, dar si investitii masive in educatie, sanatate si IT ?

 Prin sustinerea micilor afaceri care contribuie la cresterea economica, prin atragerea fondurilor europene, printr-o politica stabila, fara scandaluri si coruptie, fara extremisti, printr-un consens intre liberalii aflati la putere si comunistii din opozitie, toti coalizati intr-o echipa ce lucreaza in interesul tarii, cu oameni scoliti la Bruxelles, care se ocupa de atragerea fondurilor europene. Ca veni vorba: masurile luate de Guvernul polonez pentru absorbtia fondurilor europene, au dus la angajarea in contracte de investitii a peste 100 de miliarde de euro, 68 miliarde venite de la UE, restul prin finantare interna.

 Tintele stabilite de Guvern si Ministerul pentru Dezvoltare Regionala au fost continuu depasite. Ca un mic exemplu:

Pentru 2009 s-a avut ca tinta atragerea si cheltuirea a 4 miliarde de euro.

Pentru 2010 s-a propus ca tinta 6,7 miliarde, si s-a reusit 9 miliarde.

In anul 2011 s-a ajuns la suma record de 10 miliarde de euro, bani europeni, pentru proiecte regionale, succesul atragerii acestor fonduri fiind atribuit intr-o mare masura Ministerului pentru Dezvoltare Regionala, condus de Elzbieta Bienkowska.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: