O formula Succesului in Arta

Atunci cand vorbim despre succes intr-un domeniu al artei, cred ca de fapt trebuie sa ne referim la talent. Despre legatura telent-succes, Daniel Kahneman psiholog american de origine ebraica, laureat al premiului Nobel, are o opinie interesanta:

Succes = ceva Talent + Noroc

Marele Succes = ceva Talent + foarte mult Noroc

 

Citind biografia lui Andrei Atrosenko am aflat ca acesta s-a nascut in 1965 in orasul Pokrovsk, Rusia. La varsta de cinci ani a inceput sa deseneze si sa picteze, tatal sau incurajandu-l in a-si urma visul de a deveni artist.

Recunoscut ca un copil inzestrat, a fost acceptat in anul 1977 la Scoala de Arte pentru Copii pe care a absolvit-o cu succes in anul 1981.

Doi ani mai tarziu a intrat la Colegiul de arta Briansk si in 1991 a fost acceptat la una dintre cele mai prestigioase scoli de arta din lume, Academia de Arte din St. Petersburg. La scurt timp dupa asta Andrei a inceput sa ia parte la expozitii  cum ar fi “Artistii din St. Petersburg” deschisa la Reutlingen- Germania, apoi in anul 1996 la expozitia de grup „Academia” in orasul St. Petersburg si in anul 1997 la expozitia “ Memoria profesorilor”

Dupa absolvirea Academiei de Arte in anul 1999, Andrei a  fost invitat de catre grupul de arta Bay Arts pentru a lua parte la expozitiile lor. Si-a petrecut aproape un an in Statele Unite.
Atunci cand s-a reintors in St.Petersburg a inceput sa se manifeste noul sau stil. “Mi s-a cerut sa deschid o expozitie la Academia de Arte Frumoase din St.Petersburg. Colectionarii de arta au fost intrigati de calitatea expresivitatii lucrarilor de arta si de inspiratia puternica din muzica si dans. Aceasta a fost considerata ca o ranastere in arta mea  si mi-am castigat incredere in mine ca artist. Iubesc expresia dinamica si frumusetea feminina. Daca pot sa redau miscarea in picturile mele si sa imortalizez un moment in timp, atunci pot spune ca mi-am atins telul.

Intrebat fiind despre tehnica proprie de a picta, Andrei a explicat: ” Uneori pensula sau cutitul de paleta nu exprima ceea ce traiesc. Trebuie sa-mi folosesc degetele sau mainile pentru a da viata culorilor in sensul de a reda emotia pe care o caut. Uneori folosesc un material textil pentru a picta, acesta oferind o textura si un rafinament pe care altfel nu as putea sa le obtin.

Inca din 2000 Andrei a lucrat cu comercianti din Europa de vest si din Statele Unite, expunand si vanzand picturile sale in orase ca si Carmel, Scottsdale, Palm Desert, Las Vegas si Hawaii.

Doua dintre picturile sale au fost vandute la licitatie de catre Sotheby’s in 2002 si 2003.

 

Atroshenko

Publicitate

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: