Succesul este o stare de spirit

Citisem mai demult o cartea lui Ben Renshaw in care autorul inceaca sa ne convinga sa redefinim notiunea de succes pentru ca acesta sa-si recapete adevaratul sens in mintile noastre.

Suntem in marea noastra majoritate convinsi ca daca prin munca grea sau prin afaceri (..) reusim acumulari materiale sau obtinem recunoastere este suficient pentru a trai sentimentul succesului.

Pe zi ce trece ne convingem ca adevaratul succes exista doar in interiorul nostru si nicidecum in afara noastra. Daca ai sentimentul launtric al succesului, te vei bucura de acelasi succes si in lume. Daca nu credeti, priviti ce rau se da un chiuaua in fata unui doberman. Putem sa avem succes dar in acelasi timp ne temem de esec. Putem avea suficienti bani dar si sa ne temem de lipsa lor. Putem primi destula dragoste dar sa ne temen de pierderea ei. Si atunci, unde mai este succesul si fericirea?

Autorul ne indeamna intelegem ca succesul in viata consta in gasi echilibrul intre tendinta noastra de -a face- si aceaa de -a fi- si explica acest lucru:

Noi credem ca daca facem destule si acumulam destule putem fi fericiti. Ne lipseste insa capacitatea de a intelege importanta lui a fi in care intra iubirea, adevarul, simplitatea, integritatea, daruirea si compasiunea. Pentru a umple golul din noi, ne angrenam in activitati care ne mentin ocupati si neatenti la ceea ce suntem cu adevarat si anume in munca, cumparaturi, distractii sau acumulari materiale, cautand in afara noastra succesul si fericirea. De indata ce  ne-am oprit din acesta goana doar pentru o secunda atentia ni se retrage catre interior si ne dam seama cat de goi suntem si acest lucru ne arunca iar in deznadejde. Tanjim dupa echilibrul emotional, si cele mai multe din probleme isi au radacinile in acesta.

 Apropo de sfaturi…Ce au spus cei cinci mari evrei ai lumii:

Moise: Totul porneste de la cap. Sa fii intelept, luminat… si problemele se rezolva!

Isus: Ba nu, e de mai jos, de la inima! Sa fii bun cu ceilalti, sa-ti iubesti aproapele… si problemele se rezolva!

Marx: Ba nu, e si mai jos, de la stomac! Daca ai burta plina… si problemele se rezolva!

Freud: Ba nu, e un pic de mai jos, de la sex! daca nu ai probleme pe acolo si esti satisfacut… si problemele se rezolva!

Einstein: Totul e relativ!

Cititi cartea si gasiti singuri modalitati de a va rezolva problemele intrucat vedeti ca nu va puteti baza pe nimeni …

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: