Radacinile succesului

„Invata din greselile altora, nu o sa ai timp să le faci tu pe toate.”
Sigmund Freud

Desigur ca ceea ce isi doreste cel mai mult fiecare dintre noi, este sa obtinem recunoastere din partea celorlalti. Este o trasatura caracteristica omului, care a condus la evolutia lui atat ca individ dar si ca specie.
Aceasta recunoastere este resimtita in fiecare dintr noi, printr-un sentiment de satisfactie interioara, de fericire daca doriti.
Pentru ca, trebuie sa admitem pana la urma ca este vorba numai de satisfacere, unde fiecare isi alege dintre nenumaratele metode prin care sa isi atinga acea coarda sensibila care il face sa vibreze cu totul de placere.
Daca este sa argumentam cele de de mai sus o facem cu un citat din parintele psihanalizei, Sigmund Freud care spunea ca ceea ce noi numim noi fericire, in cel mai strict sens, vine de la satisfacerea nevoilor.

Concluzionam ca fiecare individ este in cautarea cailor de satisfacere a placerii, iar in functie de educatie, de nevoile sale, fiecare isi alege diferite cai de producere a acesteia, mergand de obicei pe calea instinctiva a stimularii unui organ, fie ca acesta se numeste ochi, stomac, creier sau orice altul doriti.
Cu total curaj putem spune ca civilizatia insasi a fost modelata conform exigentelor de viata, in scopul de satisfactie a instinctelor unor indivizi sau a umor colectivitati umane. Ganditi-va la nevoia de confort, nevoia de frumos, nevoia de satisfacere a foamei de…orice. Asa au aparut milioanele de feluri de forma sub care se prezinta astazi luxul, locuintele, masinile, operele de arta, imbracamintea, hrana, totul.
Cu timpul, nevoia continua de satisfacere poate imbraca forme din ce in ce tot mai perverse mergand pana la masochism. Asa se face sa sentimentul de satisfactie profesionala spre exemplu… dar despre asta, intr-un viitor articol.

Reclame

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: