Succesul ca hrana pentru suflet

Cum ai ajuns aici prietene? Locul acesta este deschis pentru cei care doresc sa invete cum sa atinga succesul si nicidecum pentru cei care vor sa afle tehnici de lingere a ranilor in urma infranger…cred ca iar a lipsit portarul.
Daca tot ai intrat, vino, caci probabil si tu ca si noi toti porti nostalgia caldurii magaierilor palmelor mamei, a senzatiei de bine pe umarului batut usor de palma tatalui, sau a placerii din clipelor de desfatare in bratele partenerului de viata.
Ei bine, se pare ca fiecare traim inca o zi pentru a simti iar si iar acel „ceva” ancestral, fara de care ne simtim goi pe dinauntru. Si nu o facem doar noi, doar un exemplu la indemana: ati ascultat cum toarce o pisica care este mangaiata?
Fiecare isi defineste cum poate acest „ceva” si fie ca unii spun ca ar fi vorba de Dumnezeu, altii ca ar fi vorba de iubire, toti cautam sa umplem acel „gol” interior, iar pentru ca nu cunoastem cu adevarat care este acea „substanta” originala si nici unde o putem gasi, toti cautam orice altceva cu care sa ne umplem si sa ne regasim cumva provizoriu, linistea.
Asa ca luam cu asalt supermarket-urile pentru crapat, ca sa ne indestual burtile de sa nu ne mai putem ridica de la masa, fie ca alegam prin magazine pentru vreo toala sau textila de firma, pentru ca sa fim scaldati de privirile invidioase ale prietenilor de club, sau ne dezbeujam trupurile pentru a umple de senzatii, ochii rosii ai privitorului salivant si nelinistit.
Altii ne gasim linistea in compania cartilor al caror autori „au reusit” sa se exprime pe intelesul nostru, intrucat noi nu facem decat rar efortul de a citi si intelege ceva mai „greu” si atunci adormim instantaneu, de ne cade cartea din mana si nu o mai ridicam de acolo decat atunci cand tragem cu aspiratorul.
Putini dintre noi alegem un spectacol de teatru sau atmosfera unei galerii de arta pentru a ne umple macar cu altceva, acel gol interior.
Unii incearca sa faca ceva care sa ii automultumeasca, altii fac cate ceva, motiv pentru a li se multumi, oricum fiecare o face in secret, tot pentru a-si umple unii altora golul…
Unii scriu, altii sculpteaza, unii compun altii picteaza, unii descopera, altii salveaza.
De-o luam pe scurtatura…toti ne dorim recunoasterea si de ce nu, succesul ca forma de hrana spirituala pentru suflet.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: