Anonymous – agenda operatiuni

1. Proiectul „Black March” (1 – 31 martie 2012) punerea la pamant a retelei de socializare Facebook ca protest impotriva SOPA & PIPA.
2. Operatiunea „Global Blackout”( 31 martie 2011) suspendarea conexiunilor la Internet.

Hackerii de la Anonymous, au anuntat printr-un post pe pastebin.com ca intentioneaza sa suspende conexiuinile la Internet, actiune care va afecta spun ei, intreaga lume si vor face acest lucru prin spargerea a 13 mari servere globale de root DNS din lume, care contin o complexa baza de date pentru serverele existente.
Despre operatiunea „Global Blackout”, Anonymus declara: „Este o forma de protest impotriva presedintilor iresponsabili ai tarilor si bancherilor care infometeaza planeta pentru propriul lor divertisment sadic„.
Infocatii de „on-line” sunt calmati de catre un specialist CEO de la Errata Security, Robert Graham, care a afirmat ca actiunea nu ar putea avea repercusiuni majore asupra desfasurarii activitatii pe Internet deoarece: „Ar putea afecta doar cateva din serverele root DNS, dar e putin probabil sa le poata da pe toate jos pentru o perioada prea mare de timp. Ca urmare, in ziua anuntata, este putin probabil ca prea multi utilizatori sa sesizeze vreo problema.”
O alta amenintare din partea Anonymous este darea jos a site-ului de socializare Facebook pentru toata luna martie, ca metoda de protest impotriva SOPA & PIPA, incepand cu data de joi 1 martie.
Cei de la Anonymous sunt renumiti pentru ispravile lor informatice asupra serverelor NASA, asupra site-urilor Visa si MasterCard, dar si asupra site-ului stratfor.com, o agentie care furnizeaza analize economice, politice si militare pentru persoane, firme si institutii din toata lumea printre care se pare ca figureaza si Departamentul american al Apararii, subcontractori din sectorul securitatii dar si giganti ca Apple sau Microsoft.
Vorbind numai de site-ul stratfor.com, ei au reusit sa afle emailurile, parolele si mai multe informatii personale ale celor aproape 900.000 de utilizatori ai site-ului, precum si date de pe cardurile de credit ale aproximativ 75.000 de clienti. Hackerii au difuzat, de asemenea, link-uri care ofera acces la informatii personale ale unui numar de 860.000 de persoane inscrise aici, intre care 50.000 de adrese electronice ale unor membri ai administratiei americane.
Anonymous au mai dezactivat temporar site-urile Departamentului american al Justitiei si FBI, ca represalii fata de inchiderea site-ului de partajare online MegaUpload, acuzat de piraterie „masiva”.
De asemenea, in luna decembrie, hackerii au obtinut informatii personale referitoare la zeci de mii de persoane angajate la NATO, Apple Inc. US Air Force, departamente de politie, politicieni si angajati din serviciile secrete din toata lumea, bancheri, Casa Alba si CIA.
„CIA Tango down”, a anuntat un membru al grupului Anonymous pe contul Twitter @YourAnonNews.
Multe documente secrete ale NATO au incaput pe mana hackerilor de la Anonymous care au anuntat ca au intrat in serverele institutiei de unde si-au insusit un gigabyte de date confidentiale apartinand Aliantei Nord Atlantice.
Pentru a dovedi ca detin informatii din serverele NATO, cei de la Anonymous au postat doua linkuri: despre un document marcat „strict secret”, din 2007, privind sistemul de comunicatii intre Centrul de Control NATO si fortele ISAF din Afganistan, si al doilea, din 2008, privind sistemul de comunicatii intre fortele NATO din Kosovo.
„Da, NATO a fost atacata. In urmatoarele zile, asteptati-va la informatii importante”.
Cu toate acestea, hackerii spun ca nu vor publica o mare parte din date pentru ca gestul „ar fi iresponsabil„.
Grupul de hackeri Anonymous, au incercat sa blocheze si site-ul amazon.com, pentru ca se razbune pentru campania impotriva WikiLeaks dar se pare ca amazon.com este imposibil de blocat, intrucat acest site este creat special pentru a rezista la un trafic urias.
La 15 septembrie, de Ziua Independentei Mexicului, Anonymous a blocat o serie de site-uri guvernamentale, in semn de protest fata de violentele legate de traficul cu droguri care devasteaza Mexicul.
Dupa cateva mesaje gen: „Suntem Anonymous, TREZITI-VA!” gruparea trece la fapte si in Romania.
Anonymous a spart si a postat pe site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei o inregistrare video de un minut cu mesajul „We Are Anonymous…Expect us„.
Site-ul ANRE nu a devenit complet nefunctional dupa atacul semnat Anonymous, mesajul afisat de browser fiind cel atandard: „The server at http://www.anre.ro is taking too long to respond„.
Site-ul biroului Fondului Monetar International in Romania a fost atacat de hackeri care se recomanda ca reprezentand miscarea Anonymous si gruparea Antisec, la doua zile dupa atacul asupra ANRE.ro.
Pe site-ul FMI a aparut mesajul „Site aflat in mentenanta”.
Pagina de pornire fusese inlocuita cu aceeasi secventa video de un minut ce se poate gasi pe YouTube, insotita de mesajul „Hacked by Anonymous”.
Hackerii Anonymous au spart si site-ul Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere, postatand pe pagina de start a site-ului mesajul: „WWW.ANONOPS.RO cheers from lulzcart”
Cine sunt cei care se afla in spatele numelui Anonymus?
Ei se definesc ca o grupare de hackeri, de cetateni preocupati de protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale. Ca un fel de haiduci ai zilelor noastre, Anonymous au anuntat ca vor dona un milion de dolari, din cardurile sparte, unor organizatii caritabile.
Nu sunt convins ca faptele acestor cetateni preocupati de protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale, sunt capabili prin actiunile lor, sa realizeze un echilibru intre detinatorii marii forte financiare a lumii, pe de o parte, care fac Legea, si populatia globului, cei care sunt obligati sa o respecte, pe de alta.
In aceasta lupta vor fi angajate forte tot mai multe si tot mai puternice iar lupta se va termina, ca intotdeauna, cu infrangerea celor putini care lupta pentru cei multi dar saraci.

Democratia nu se castiga si nici nu se pastreaza cu armele, oricare ar fi ele. In fond, democratia este doar un cuvant de dictionar si nicidecum o stare naturala. Nu a existat asa ceva nici la Facerea lumii. Toti cei care iti vorbesc tie despre democratie, despre protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale o fac pana ajung la putere. Odata ajunsi acolo isi uita idealurile si afla ca de fapt, prostimea nu trebuie sa aiba puterea, pentru aceasta sunt suficiente, din pacate, doar… panem et circenses, dupa cum bine spunea poetul latin Decimus Juvenalis.

Anunțuri

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: