Eurovision 2012, Costi Ionita, Zaleilah, Mandiga

la 6 ani. La 12 ani intra in taraful clubului din Constanta cu care are un turneu in Franta. Urmeaza Scoala de Muzica din Constanta studiind percutia si pianul cat si Scoala Populara de Arte, clasa acordeon dar si canto. Studiaza in Liceul de informatica, dar aici formeaza o trupa de rock, Agartha. In 1998, infiinteaza trupa Valahia. A reunit fetele din Constanta si a format trupa Exotic cu care a creat prima melodie de tip gen manea „Femeia te iubeste”, Au urmat pe rand trupele Kosovo si Elegance. Dupa ce s-a despartit de formatia Valahia, a inceput o cariera solo. Impreuna cu Andrea, formeaza trupa Sahara.
Printre altele Costi Ionita detine postul de radio Party Radio si postul de televiziune Party TV care nu mai este difuzat de catre firmele de cablu.
Costi Ionita, nominalizat la premiile Grammy din 2012″ cu hitul produs si cantat de Shaggy cu Kat DeLuna: „Dame”.
Din 2006 participa constant la concursurile Eurovision:
Eurovision 2006. In semifinala selectiei nationale, Costi Ionita s-a calificat cu 4 piese.
Eurovision 2007. In semifinala selectiei nationale, Costi Ionita s-a calificat cu melodia „Sapte” – interpretata de Celia.
Eurovision 2008. In semifinala selectiei nationale, Umberto Tomass(Costi Ionita), s-a calificat pe locul 21 cu melodia „Yeke Yeke” interpretata de Imba. A ales un pseudonim din acelasi motiv pentru care si Marius Moga, ascunzandu-se sub numele de Morandi si faptul ca e originar din Romania a reusit in promovarea piesei in vestul Europei.
Eurovision 2009. In semifinala selectiei nationale, Costi Ionita, a trecut cu trei piese scrise pentru Blaxy Girls, Celia si Dya, dintre care una dintre ele, „Can you forgive” este interpretata chiar de el. Blaxy Girls s-au clasat pe locul 2.
Pentru Eurovision 2010, nici una din cele trei piese ale lui Costi Ionita nu au trecut de preselectie.
Eurovision 2011. In semifinala selectiei nationale, Costi Ionita s-a calificat cu melodia „It’s So Fine” interpretata de Blaxy Girls.
In semifinala selectiei nationale, pentru Eurovision 2012 , Costi Ionita se claseaza pe locul doi, cu piesa „Zaleilah” interpretata de Mandinga

Ce a reusit Costi sa faca din numele si muzica lui, nu ne intereseaza, din pacate, tot cu eticheta de manelist ramane. „Nu-mi pare rau ca am cantat manele nici macar o secunda. Si acum daca vreau sa o fac, ma duc la restaurant si cant manele!„, a completat el.
Costi Ionita nu se simte deranjat ca este criticat de romani. „Nu ma intereseaza sa fiu profet in tara mea! Am facut destule, daca lumea ma iubeşte, bine, daca nu, nu ma intereseaza!”.
Vrem sau nu, Costi Ionita este unul dintre cei prolifici compozitori de la noi, iar in materie de muzica, nimeni nu stie cum face, dar scoate bani cu nemiluita din productiile sale muzicale care poate nu sunt de cea mai buna calitate.
Sa il blamam pentru asta sau sa ii uram succes in continuare?

Reclame

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: