Succesul are pretul lui

Multi dintre cei care isi doresc succesul, nu stiu ca factorul comun pentru a-l atinge il reprezinta sacrificiul.
Acest factor comun are in formula sa printre altele, munca, compromisul, consecventa si efortul sustinut pentru o perioada necunoscuta de timp.
Succesul prespune in primul rand renuntarea la confortul fotoliului din sufragerie.
Desigur ca nu se poate pune in balanta efortul facut de un artist, caruia ii este indeajuns talentul, fata de efortul depus spre exemplu de catre un antreprenor sau un om de stiinta, caruia nu le ajunge doar talentul ci au nevoie de experienta si de invatare, de aceea nici recunoasterea nu este aceeasi. Aici se cuvine sa facem distinctie intre faima si recunoastere. Pentru primul, faima poate apare rapid la fel cum poate si dispare, in timp ce pentru cei din celelalte categorii, despre recunoasterea meritelor scrie istoria.
Sa mai adaugam ca exista si un pret pentru a-l pastra? Dar daca amintim si de faptul ca exista un pret platit pentru a fugi de el, atunci cand incepi sa fii fugarit de prieteni, rude sau… paparazzi.
Dupa o viata sacrificata atingerii succesului, se prea poate sa ajungi sa spui, daca ai ajunge vreodata la intelepciunea autorului cartii Eclesiastul: „totul este desertaciune”, dar ma intreb daca poti trai fara asta. Tu vrei sa platesti pretul?

Publicitate

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: