Convergenta din aceasta seara a planetelor Jupiter si Venus

Spre sfarsitul lunii, mai precis in 26 martie, aspectul planetar se va imbogati prin prezenta Lunei care va fi usor mai „apropiata” de planeta Venus.
Un astfel de aspect este extrem de rar si merita vazut. Daca nu dintr-un alt motiv, atunci macar pentru ca ar trebui sa stiti ca un astfel de spectacol nu va mai putea fi urmarit de nimeni pana in secolul 22.
Cu alte cuvinte, nu exista persoane, nici macar cele care astazi sunt copii si care sa mai vada vreodata cu ochii lor, acest tranzit in mod direct. Astfel de aspecte au mai avut loc in anii 1639, 1761, 1769, 1874, 1882 si ultimul in 8 iunie 2004, fenomenul avand o ciclicitate mai curioasa de 121 ani jumatate, 8 ani, 105 ani jumatate si iar 8 ani si iar 121 de ani si asa la nesfarsit, determinata de compunerea perioadelor de revolutie ale celor doua planete. Cred ca merita sa ridicam ochii de pe sticla televizorului si sa privim acest fenomen unic.

Reclame

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: