Isus Cristos sau Iisus Hristos

Oare cat trebuie sa suportam snobismul ce merge mana in mana cu incultura?
Isus Cristos este forma cea mai cumplita care I s-a dat prin pronuntie si in scriere numelui Mantuitorului nostru, Iisus Hristos.
Hristos este un nume ce provine din limba greacă. In prima Evanghelie a Sfantului Apostol si Evanghelist Marcu scrisă in limba greaca, apare Hristos cu H ( Χριστός ) ca sa ne intelegem, iar numele Iisus se scrie cu doi de „i” ( Ἰησοῦς ) deoarece a fost preluat in limba romana tot din greaca, limba in care s-a scris textul original al Noului Testament.
A scrie si pronunta in continuare Isus Cristos este o dovada de crasa incultura ca sa nu spun blasfemie.
Si daca vorbim despre sarbatoarea Invierii Domnului trebuie sa vorbim despre Sfintele Sarbatori de Pasti nicidecum despre Sfintele Sarbatori de Paste, intrucat se face referire la un sir de manifestari religioase care au loc cu aceasta ocazie. Va multumesc.

Reclame

  1. Ti-am mai spus ca imi place mereu ce postezi ? Sau uneori mai mult decat de obicei ? Daca nu, iti spun azi 🙂 , ca aici e una din ocaziile acelea mai speciale. Sa ai Sarbatorile de Pasti 🙂 imbelsugate si linistite, cu sanatate si bucurii alaturi de cei dragi tie !

    • Iti multumesc Mirela pentru aprecieri. Venind de la tine acestea pot capata si o valoare speciala, insa dau vina pe starea speciala cu origini spirituale tainice a acestor zile 🙂
      Glumesc desigur. Iti doresc ca petreci Sarbatorile Pascale in pace, liniste si bucurie sufleteasca impreuna cu toti cei dragi !

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: