Londra – capitala Jocurilor Olimpice 2012

Se apropie editia a 30-a pentru Jocurile Olimpice de vara. Marea Britanie a fost aleasa sa gazduiasca marea competitie sportiva, la care se asteapta sa participe in perioada de desfasurare 27 iulie-12 august, peste 10.500 de sportivi din 146 de tari.
Alegerea Londrei ca si gazda pentru Jocurile Olimpice de vara 2012 a fost decisa, nu fara cantec, in urma a patru sesiuni de vot, de catre Comitetul Olimpic International. Printre pretendenti s-au aflat si Moscova, Parisul, Madridul dar si New York-ul.
Tot cu cantec a fost si alegerea siglei care a costat peste 400.000 lire sterline, care reprezinta stilizat anul 2012 intr-o imbarligatura de cruci in zig-zag, dar care macar contine in mod vizibil cercurile olimpice. Creatorul acesteia, Wolff Olins a trebuit sa explice ce a realizat acolo, intrucat s-au generat multe supozitii unele amuzante altele periculoase.
Deschiderea oficiala, ce va avea loc pe data de 27 iulie, va da startul la peste 302 probe la 26 de categorii sportive, care se vor desfasura pe Stadionul Olimpic cu un numar de 80.000 de locuri dar si in alte locuri cum ar fi zona Olimpica, zona Raului si zona Centrala cat si in mai multe orase din Marea Britanie. Pentru probele de navigatie, s-a ales spre exemplu Academia Nationala de Navigatie din Weymouth si Portland.
Londra 2012
Castigatorilor probelor li s-a pregatit un numar de 4.700 de medalii create de catre Royal Mint, dupa un proiect a lui David Watkins. Medaliile cantaresc intre 375 si 400 de grame avand inscriptionate pe fiecare dintre ele, sportul si disciplina pentru care s-a concurat. Pe una dintre fetele ei este gravata imaginea zeitei Nike, iesind din Pantenon, iar reversul are inscriptionat logoul jocurilor, fluviul Tamisa dar si alte semne.
2012 medalii olimpice
Numarul sportivilor romani care si-au anuntat prezenta la Jocurile Olimpice de vara se ridica la 90 de atleti, care vor participa la peste 12 probe sportive.
La Jocurile Olimpice vor veni si soldati din armata britanica care vor „concura” la proba de „aruncare” cu rachetele sol-aer, daca situatia o va impune. Locurile de desfasurare a probelor o constituie acoperisurile cladirilor rezidentiale de unde echipe formate din cate zece militari si politisti vor supraveghea buna desfasurare a jocurilor.
„Sonorizarea” poate fi asigurata de catre ultima descoperire in domeniul Audio HI-FI: un „Long range acoustic device” adica un fel de megafon, arma sonica ultraperformanta ce s-a dovedit eficienta in Irak si care va fi utilizata in principal pentru a aviza ambarcatiunile de pe Tamisa, dar in caz de necesitate, poate fi folosita si pentru a dispersa multimile daca acest lucru va fi necesar.
Aflam ca toate aceste masuri de securitate nu au reusit sa stavileasca actele de vandalism ale unor specimene care s-au apucat sa distruga noaptea, tot ce le-au stat in cale: cablurile electrice, echipamentul audio si multe altele.
Peter Underhill incearca sa ne lamureasca: „Traiesc aici inca dinainte sa pregatim noi terenul. Noaptea trec prin garduri, se plimba si rod diverse chestii”. Raufacatorii au fost surprinsi de catre un soldat din trupele de elita:
vulpe in vizor

Anunțuri

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: