Moelleux au chocolat – reteta

rbannerDupa principiul, meseria se fura, asa si Chef-ii prezenti la emisiunea concurs MasterChef au pastrat secretul unor operatiuni efectuate sau uneori a cantitatilor si a ingredintelor folosite.
Este cazul si lui Tudor Constantinescu, proprietarul Chocolat care a pregatit in fata concurentilor „Moelleux au chocolat„, dupa reteta sa secreta.
Ce ne-a spus au fost doar cateva cuvinte despre ce va prepara:
„Este un desert compus din trei parti:
Moelleux au chocolat
• Sos somptuos cu ciocolata si ghimbir
• Partea de sorbet sau granita cu zmeura, noi vom face granita”

Chiar daca nu vom afla vreodata cantitatile ingredientelor retetei sale, am ales pe cele ale unui alt Chef, ceva mai generos:

  • 200g ciocolata
  • 200g unt
  • 300g zahar
  • 6 oua
  • 100g faina de grau

Ciocolata si untul se topesc intr-un bol de sticla, in bain-marie.
Ouale si zaharul se amesteca cu ajutorul unui tel.
Formele se ung cu galbenus cu ajutorul unei pensule
Se regleaza temperatura cuptorului la 180 grade
Amestecul de ciocolata si unt topite se lasa putin sa se raceasca si se adauga peste amestecul de oua batute cu zahar, continuandu-se a se amesteca bine. Se adauga faina si se omogenizeaza amestecul.
Compozitia rezultata se toarna, nu pana la umplere, in formele unse in prealabil cu galbenus.
Se lasa in cuptor 10 minute la 180 de grade.
Se scot din forme si se aseaza pe o farfurie. Se verifica ca mijlocul sa fie moale si cremos. Daca in timpul racirii, se lasa putin este un lucru normal. Bine ar fi sa nu🙂
Se serveste pe un pat format din crema engleza, crema caramel sau crema de ciocolata etc. Se poate orna cu o jumatate de capsuna, inghetata, petale de trandafiri, sau orice va doreste sufletelul.
Chef Tudor Constantinescu a folosit un pat de ciocolata cu ghimbir si a adaugat deasupra o „Granita de zmeura” .
Modul de preparare pentru granita, este simplu:

  • 1 cana cu apa fierbinte
  • 3/4 cana cu zahar
  • 2 linguri cu suc de lamaie
  • 3 cani de zmeura taiata felii

Se amesteca zaharul si apa intr-un blender pana se dizolva zaharul.
Se adauga zmeura si sucul amestecand pana cand se omogenizeaza si se pune in congelator, intr-o tava, circa 3 ore. Se scoate din congelator lasandu-se 10 minute inainte de a razui si a se utiliza.
Modul special de aranjare, foita de aur si toate alea, l-ati vazut intr-un post anterior.

etapa moelleux au chocolat

captura: Protv

Raspund prin acest post, numarului mare de cititori care si-au manifestat curiozitatea, solicitand aceasta reteta pentru Moelleux au chocolat.

, , ,

  1. #1 by 9 on 18/08/2013 - 11:45

    Mie imi place la nebunie dulceata de ghimbir în cafea.🙂

    • #2 by succesulpe on 18/08/2013 - 11:49

      Ia zi tot, cum se face minunea asta incredibila ca vaz ca nu ai liniste in descoperirea de delicatese 👿

      • #3 by 9 on 18/08/2013 - 11:58

        nu ştiu cum se face, am primit gata făcută, dar cum aflu…bat toba.🙂

      • #4 by succesulpe on 18/08/2013 - 11:59

        Cu poza cu tot!👿

      • #5 by 9 on 18/08/2013 - 12:03

        Promit!🙂🙂

      • #6 by succesulpe on 18/08/2013 - 12:05

        🙂 Bine multumesc in numele tuturor celor tuturor celor carora le-i umplut gura cu apa. Uite in jur ce ai facut 😆

Puteti lasa un comentariu ...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: