Leap Motion vs Microsoft Kinect

Tehnologia se dezvolta cu o viteza incredibila. Idei care acum cativa ani in urma existau doar in imaginatia creatorilor de povestiri Science Fiction, astazi sunt materializate in device-uri accesibile tuturor.
Tineti minte cu un an in urma aparitia Kinect pentru Xbox 360? Pentru necunoscatori, este vorba despre un dispozitiv periferic care permite utilizatorilor sa dea comenzi calculatorului, folosindu-se de gesturi si/sau comenzi vocale, bazat pe tehnologia software dezvoltata de filiala Microsoft Game Studios.
Daca acesta a aparut doar pentru a satisface nevoia de interactivitate a pasionatilor de jocuri PC, acest device a schimbat modul in care percepem de acum incolo ecranul monitorului fie de PC sau TV cu toate ca diferenta dintre acestea doua, devine tot mai mica.

La un pret de aprox. 150 $, Kinect for Xbox 360 a avut vanzari de peste 10 milioane de senzori, ceea ce a fost inregistrat ca un Guinness World Record si o dovada a entuziasmului publicului.
Acest moment a marcat inceputul unei goane nebune in inovarea sau descoperirea unor noi dispozitive de acest fel, astfel ca de curand un tanar de 23 de ani David Holz, din Florida lucrand alaturi de un prieten, a inventat un dispozitiv similar Kinect-ului , cu diferenta ca precizia lui este de mult mai mare decat cea a dispozitivului dela Microsoft. Pretul acestuia este de numai 69,99 $ si are o mare aplicabilitate in multe tehnologii.
Leap Motion, este un senzor periferic de miscare capabil sa interpreteze miscarile mainii si ale degetelor transformandu-le in comenzi similare celor executate cu mouse-ul.
Dispozitivul are o precizie de pana la a 100 parte dintr-un milimetru, fiind de peste 200 de ori mai sensibil decat toate produsele existente in momentul actual pe piata.
Utilizarea acestui dispozitiv poate atinge nu doar aplicatii din zona computerelor dar si dispozitive medicale sau oricare alt dispozitiv ce poate fi comandat gestural.
Compania producatoare declara ca este in cautarea unor dezvoltatori de aplicatii ale acestui dispozitiv. Priviti ce poate sa faca acest nou device, Leap Motion, prezentat chiar de inventator:

Reclame

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: