Oprirea internetului – Ghost Click o actiune a FBI-ului

O stire alarmanta face ravagii pe net: se inchide Internetul !
Nicidecum, doar celor infectati cu virusul „DNS Charger” le va fi blocat accesul pe Internet.
In anul 2009 specialistii de la FBI au demarat o actiune impotriva raspandirii foarte rapide a virusului „DNS Charger„, un virus conceput pentru redirectionarea traficului obisnuit al utilizatorilor, catre site-uri care efectueaza activitati criminale.
Operatiunea denumita „Ghost Click” se afla acum pe ultimii metri.
Serverele DNS create pentru redirectionarea traficului se inchid si utilizatorii care au computerele infectate, nu vor mai avea conexiune la Internet pana nu isi vor elimina virusul „DNS Charger„, din calculator.
Actiunea a inceput prin inlocuirea serverelor DNS pentru unele din marile corporatii si institutii federale americane afectate de virus. Serverele de urgenta au fost tinute in functiune, timp de 120 de zile, pentru a le permite companiilor sa scape de virus.
FBI-ul a avut nevoie de o prelungire a mandatului judecatoresc pentru a retrage serverele de rezerva aflate in funcţiune. Un judecator federal a prelungit acest mandat de pe 8 martie pana pe data de 9 iulie, cand expiră termenul legal pentru interventia prin care FBI a ajutat institutiile sa acceseze Internetul.

Daca va amintiti, in noiembrie 2011 autoritatile americane avand sprijin din partea celor estoniene, au retinut sase persoane suspectate in a avea legaturi cu crearea acestui virus informatic care a reusit sa infecteze mai mult de 4 milioane de calculatoare din peste 100 de tari .
Acum se considera ca mai sunt infectate aproximativ 300000 calculatoare din Australia, Canada, Franţa, Germania, India, Italia, Marea Britanie, dar si peste 69000 din Statele Unite.

Reclame

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: