Cand infloresc orhideele

Misterele vietii vor ramane cunoscute numai Creatorului.
Doar cu atentie si intelegere putem recunoaste in intreaga sa Creatie, cuvantul Lui…

“Si, cu toate astea, barbatul fugar pe care il vedem plecand, urmarit de propriii sai pasi, blestemat,fratricid,avusese parte de inceputuri bune, precum putini altii. S-o spuna mama lui care de atatea ori l-a gasit stand jos pe pamantul jilav din gradina,privind cate un pom proaspat plantat, asteptand sa-l vada cum creste. Avea patru sau cinci ani si voia sa vada pomii crescand. Asa ca ea, mai ingenioasa decat fiul ei, ii spuse ca pomii sunt foarte timizi, cresc numai cand nu ne uitam la ei, pentru ca le e rusine, ii spuse intr-o zi. Pret de cateva clipe Cain ramase tacut,gandindu-se,apoi raspunse. Atunci nu te uita, mama, de mine nu le este rusine, ma cunosc.
Ghicind ce avea sa urmeze, mama intoarse privirea si vocea fiului rasuna trimfal, chiar acum a crescut, chiar acum a crescut, ti-am spus eu sa nu te uiti.”

Acesta este un fragment din Cain, unul dintre romanele lui Jose Saramago, in care reia dintr-o perspectiva moderna povestea biblica a lui Cain si Abel.
După ce isi ucide fratele, Cain ajunge la o intelegere cu Dumnezeu si scapa condamnat fiind la o vesnica pribegie, cu un sac de merinde si avand drept tovaras un magar. Cain se straduieste continuu sa inteleaga socotelile si faptele unui Dumnezeu de nepatruns.
Cartea merita citita!

Un comentariu

  1. Pingback: Miracole astazi | Calea spre succes

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: