Times Square – New York

Multi dintre ascultatorii de muzica, stiu ca sunt destule statii radio, streaming live in internet.
Unul dintre acestea imi satisface aproape pe deplin preferintele muzicale, fiind aproape continuu deschis. Uneori am privit cu interes la aceasta pagina, pentru ca intr-o fereastra de webcam imi arata continuu viata de pe cea de a 46-a Broadway Street, incepand cu orele de la pot fi vazute numai patrulele de politie, taxiurile si masinile de interventie, pana la forfota fiecarei zile, la una dintre cele mai mari intersectii comerciale New York-eze, situate in mijlocul Manhattan-ului.

Times Square s-a schimbat continuu dupa nevoile si interesele proprietarilor devenind un modern centru comercial cunoscut in intreaga lume.
Putini au sesizat insa ca singura cladire ramasa in picioare si care si-a pastrat design-ul, intr-o metropola a cladirilor din beton si sticla este cea a Paramount Building.
Constructia acestei cladiri de 138.7 metri si avand 31 de etaje, de la 1501 Broadway, ca sediu Paramount Pictures, a inceput in anul 1926 si a fost terminata un an mai tarziu in 1927.

Pana in 1964, an in care a fost inchisa si transformata in birouri de retail, cladirea a adapostit sala lui Paramount Theatre cu 3.664 de locuri, a carei piesa de referinta, o reprezenta o orga Wurlitzer de 33 de tone comandata in 1928, de catre William Fox, de al carui nume se leaga de mai cunoscutele, Fox Broadcasting Company si 20th Century Fox .
Inainte ca Paramount Theatre sa fie demolat, aceasta orga a fost achizitionata de Richard Simonton of Los Angeles. In anii 1970, ea a fost mutata in anul 1968 in Century II Convention Center , Wichita, Kansas, unde exista si astazi si continua sa fie folosita si astazi pentru concerte sau evenimente.
In 21 februarie 1964, in Paramount Theatre, lumina aparatului de proiectie s-a stins pentru totdeauna, odata cu ultimele secvente ale filmului Thunderball, din seria James Bond. Intrarea in cladire a fost inchisa iar inscriptia a fost inlaturata. In anul 2000, atunci cand un numar mare de birouri au fost achizitionate de World Wrestling Federation, aceasta a recreat intrarea in forma de arc si a restaurat inscriptia Paramount.
Imaginile de mai jos sunt miniaturi si contin link catre imaginile originale. Folositi functia de marire.

Times Square in…1938

Times Square in...1938

Times Square dupa 68… de ani

Times Square dupa 68... de ani

Si daca tot ne plimbam prin Manhattan, sa vedem cum arata in anul 1903, printr-o fotografie facuta cu tehnica acelor ani si incercati sa faceti o comparatie cu acelea facute de cel mai tare aparat foto DSLR, cu tehnica anului 2013, de care sunteti foarte mandri.

photo 1903


***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: