Echilibrul lumii…

Poate ca cele mai multe dintre toate intrebarile pe care si le-a pus omul de-a lungul timpului, au fost cele legate de ciclul continuu al nasterii si mortii, ciclu care este parcurs de catre orice se afla in acest Univers cunoscut. Sunt numeroase teoriile privind modul in care a aparut viata dar si altele la fel de numeroase despre cele care o preced. Intre aceste doua extreme a fost dintotdeauna VIATA.
Primul lucru la care ma duce gandul, este cel pe care filozofia chineza l-a definit ca si echilibrul Yin-Yang.
Acest principiu este cel care sustine viata, tulburarea lui aducand instabilitate si nu numai.
Cele doua sunt fortele complementare primordiale sunt cele care compun Universul in toate componentele lui, interactiunea lor oferind echilibrul sau sensul de evolutie al oricaror fenomene care au loc in interiorul sau.
Insa acest echilibru este extrem de fragil, modificandu-se necontenit si avand drept consecinta dezechilibrul, ruperea sau distrugerea.
Referitor la fiinta umana, tot cea ce ii afecteaza echilibrul si stabilitatea launtrica, conduc spre esec, nesiguranta, vulnerabilitate, frustrari, boala sau moarte.
In acelasi mod, toate acestea pot fi extinse starii de sanatate a planetei. Orice dezechilibru provocat in lumea animala sau vegetala din jur, atrage dupa sine consecinte, la care nimeni din cei orbiti de inavutire, nu se gandesc.

Este la indemana noastra sa pastram ori sa distrugem echilibrul lumii !

P.S. Va mai aduceti aminte de teoria lui Einstein, precum ca din momentul in care albinele inceteaza sa existe, omul ca specie mai are doar patru ani pana la disparitie.
Disparitia albinelor din intreaga lume ar provoca un imens dezechilibru in ecosistem, lucru ce ar afecta intreaga omenire, stiut fiind ca aceste insecte sint singurele care polenizeaza peste 250.000 de specii de plante care ne asigura hrana.
Se pare insa ca acest lucru nu este cunoscut si de reprezentantii Ministerului Agriculturii ai Romaniei, care in 29 aprilie 2013, au fost impotriva propunerii Comisiei Europene de interzicere pe timp de doi ani, a folosirii in Uniunea Europeana a trei pesticide mortale pentru albine.
Poate ar trebui sa afle macar acum ca polenizarea nu o fac mustele, ele fiind ocupate cu altceva…
Dar, parca poti sa stii gustul unora.

 1. Te provoc la „sofisme”. Echilibrul se mentine prin nonactiune. Nonactiunea determina noncreatie. Noncreatia inseamna stagnare. Stagnarea este opusul evolutiei. Ca tot vorbiram de cauze si efecte 🙂

  • Cred ca mai degraba vrei sa ma induci in eroare cu un silogism de tipul: ursul este siret, siretul leaga pantofii, ursul leaga pantofii 🙂
   Stim cu totii ca daca argumentul pe care se sprijina concluzia este eronat, atunci si concluzia este falsa. Cam asta se vede din exemplul oferit de tine mai sus. Poate era mai corect asa:

   Actiunea a doua forte egale si de sens contrar inseamna Echilibru
   Echilibrul inseamna Stare de Repaos
   Starea de Repaos inseamna Actiune… daca tot e s-o spunem pe aia dreapta 🙂

 2. Ostilitatile fiind incheiate, te invit la un pahar de cucuta 🙂

 3. Geniala remarca din final :))

 4. 9

  ..starea de repaos inseamna moarte. Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca timpul ar incremeni…n-ar mai exista sau daca miscarea browniana ar fi doar o legenda. 🙂

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: