Despre revolte si revoltati

Revoltele apar intotdeauna intr-un moment cand nevoia de schimbare se impune.
Autorii reali ai acestora cat si mintile care le-au declansat, au ramas intotdeauna in umbra, lasand populatia sa creada ca ea este de fapt autorul si eroul, care astfel si-a expus trupul, bastoanelor si uneori gloantelor.
Unei mase de oameni revoltate, facute praf si pulbere ajunsa sau adusa la saturatie nu ii trebuie mult. Pentru a face ca aceasta pulbere sa explodeze este nevoie doar de o scanteie. Orice scanteie, pentru ca oricum totul degenereaza in… Jos Guvernul!
Am fost martori evenimentelor din Siria, Turcia, Egipt. Am vazut toate aceste manifestari de furie a populatiei, cu alti ochi decat in 89, cand credeam cu totii, ca prostii, ca soarta Romaniei va fi in mainile noastre, ale celor care atunci credeau intr-un ideal, cultivat cu grija printr-o educatie frumoasa, ca aceasta tara ca un stup de albine, ar putea sa se transforme intr-un colt de Rai, din momentul cand vom scapa de Ceausescu.
Revolta s-a declansat, a continuat, s-a tras cu armele, au murit, s-a terminat si unii isi ingropau mortii in acelasi timp in care ceilalti goleau seifuri si transferau conturi altii furau robineti si ardeau carti, mobila sau tablouri, fiecare dupa … posibilitati.
Cei cazuti au fost numiti repede eroi, ridicandu-li-se in graba un monument. Tot cu aceeasi graba cu care liderii prostimii si-au fost inscris numele pe lista cu care s-a constituit guvernul provizoriu. Unii au fost adaugati altii stersi din lista, dar au ramas si multi care nu au fost niciodata scrisi pe vreo lista, ei fiind si adevaratii castigatori. Cine sunt si unde se afla ei, chiar daca am vrea sa stim, sa le multumim, nu vom putea afla. Sunt peste tot si nicaieri.
Toti ceilalti au trebuit sa se adapteze unui alt mod de viata cerut de noile conditii si chiar au reusit. Altii inca mai spera ca cineva trebuie sa le poarte de grija. Acestia chiar daca au devenit o povara pentru ei insisi, cat si pentru stat, sunt totusi necesari. Fara alde ei nu se poate intampla nimic in lume.
Se stie ca intr-un stup nu poate exista o singura albina lucratoare si restul populatiei sa fie formata numai din trantori si regine.

nightclub

Reclame

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: