Pasi prin Necunoscut

Fie ca el o definea ca prevedere sau teama, lipsa de tupeu, sau rusine, pana la urma chestia asa se manifesta la el intotdeuna la fel. Nu avea curajul sa intreprinda nimic nou, decat daca avea suficienta determinare si motivatie. De data asta, a fost impins de la spate, de Esther.

-Nu se poate sa nu mergi si sa vezi si tu!

Si a intrat in acea cladire in care altfel nu ar fi calcat, chiar daca ceva din interiorul lui ii spunea ca trebuie intr-o buna zi sa mearga acolo.
Pasea precaut prin holul larg si privind de jur imprejur usor speriat. Camerele largi isi deschideau usile catre acest hol imens, care parea ca nu se mai termina. De fapt nici nu isi dorea asta. Din interiorul acestor camere, femei atragatoare cu ochii frumosi si forme ispititoare, il urmareau cu priviri curioase, ademenindu-l sa intre. Era cu totul alta traire decat cea care o avuse, rasfoind albumul care i-a fost prezentat la intrare. Perceptia lui a devenise dintr-o data cu totul alta.

Rob Hefferan (1)

Rob Hefferan (2)

Rob Hefferan (3)

Rob Hefferan (4)

Rob Hefferan (5)

Rob Hefferan (6)

Rob Hefferan (7)

Rob Hefferan (8)

Rob Hefferan (9)

Rob Hefferan (10)

– Pardon, ma scuzati domnu`…


Rob Hefferan s-a nascut in 1968 in Warrington, Cheshire, in nordul Anliei.
A inceput sa picteze din copilarie. “I wanted to be an artist for as long as I can remember”, spunea Rob. “I remember copying dinosaurs and spaceships from pictures books and feeling frustration at the fact that I could not draw as well as the illustrators from the books”.
In timpul calatoriilor de weekend, in Cornwall undeva in sud-vest-ul Regatului Unit, Rob obisnuia sa picteze in aer liber si uneori sa copieze lucrari ale impresionistilor.

Fara o privire mai atenta, lucrarile lui Rob Hefferan pot fi usor confundate cu fotografii de mare finete facute de un fotograf cu un rafinat gust estetic.
Imaginile sale romantice,  arata atat de realist, incat nu ai ghici ca ar fi picturi.
Rob, a fost puternic influentat de maestri ai miscarii prerafaelite*, iar lucrarile sale uluitoare, inglobeaza sute de ore de munca, oferind privitorului imagini de un mare realism si o finete complicata si delicata a detaliilor, caracteristici cuprinse in fiecare tablou.
Va multumesc pentru ca am pasit impreuna in aceasta scurta scurta vizita prin expozitia de vineri.
O prspectiva diferita asupra lucrarilor acestui pictor puteti afla si aici.

* Prerafaelitii, au fost un grup de pictori, poeti si critici de arta englezi, fondat in 1848 de John Everett Millais si altii, cu intentia de a reforma arta, refuzand ceea ce ei numeau reproducerea mecanica a operelor artistilor manieristi, care i-au succedat lui Rafael si Michelangelo.

Reclame

 1. Nu știu de ce, dar nu sunt fanul picturii „fotografice”. Parcă aștept un soi de imperfecțiune în modul de a „transmite” al artistului, poate și pentru a-mi demonstra mie însumi că aceștia sunt și ei, ca și mine, oameni.

  • Orice tehnica folosita in pictura, are farmecul ei. De aceasta data, am apreciat atentia artistului pentru finetea detaliului, in spatele caruia stau multe de ore de munca. Si cand spun asta privesc la un tablou, in care un pictor cunoscut a pus in cadru niste panselute intr-un mic vas. Daca il privesti prea indeaproape, vezi niste o cantitate mare de vopsea „strivita” de panza. Este suficient sa te indepartezi suficient ca sa vezi ce inseamna mana si talentul unui artist.

   • Așa e. Ceea ce spui tu se observă în special la cei ce folosesc tehnica picturii în cuțit.

   • La domnu` in cauza… a fost tehnica tubului spropsit pe panza 😆

   • Contează mai puțin dacă rezultatul se concretizează într-o lucrare demnă de admirat. Bine, acum am mai văzut și pe unii „pictând” cu elefantul, în sensul că puneau pe o folie o cantitate de vopsea și un elefant sufla cu trompa și împrăștia vopseaua pe o pânză. Rezulta o chestie în care unii de jurau că găseau valențe de ordin artistic deși mie unuia îmi părea clar a fi o chestie cel mult amuzantă.

   • Elefantul dintotdeauna a constituit o unealta in mana oamenilor cu simt artistic. O dovada in acest sens, ne este oferita de acest clip document care demonstreaza inca o data ca puntea intre femei si masini se face numai prin intermediul spiritului artistic al unui barbat 🙂

  • Stii cum e… dovada imperfectiunii o lasam intotdeauna pe unde trecem. Uneori mi-as dori ca noi oamenii sa dam si dovada perfectiunii, dar nu reusim cu totii.
   Pentru asta s-au nascut artistii si de asta le admiram operele. Pentru ca se apropie de perfectiune.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: