In cautarea perfectiunii

Artistul, o fiinta daruita cu la fel de multa sensibilitate pe cat de multa nemultumire.
Pentru ca nu poate vietui intr-o lume imperfecta el isi creaza una, pentru el, dar si pentru a o arata si celorlalti cum crede el ca aceasta ar trebui sa fie.
Este fiinta pentru care nimic nu este prea mult si totul este prea putin. El este singura fiinta pe care Dumnezeu a lasat-o cu un minim drept de a-L contrazice in ce priveste Creatia.
Artistul este omul care isi expune frumusetea sufletului sau, lumii, prin operele sale create din culori, litere, sunete, piatra, sau cuvinte si adresand-o simturilor noastre.
Artistul se exprima prin lucrarea care devine astfel o prelungire a sufletului si mintii sale si pe care noi, putem sa o intelegem sau nu, doar daca cunoastem acest limbaj.
Artistul este intotdeauna trist si singur intr-o lume a lui pe care si-ar dori-o sa fie a tuturor dar in care ramane mereu in cautarea frumosului si perfectiunii.

Omar-Ortiz (1)

Omar-Ortiz (2)

Omar-Ortiz (3)

Omar-Ortiz (4)

Omar-Ortiz (5)

Omar-Ortiz s-a nascut in Jalisco, Mexico in 1977, unde de fapt locuieste si in prezent.
A dovedit interes pentru desen si pictura inca din tinerete. A studiat si a absolvit Graphic Design for Communication unde a invatat sa lucreze in diferite tehnici, desen, pastel, carbune, acuarele, vopsele si airbrush.
Dupa absolvire s-a dedicat in totalitate picturii. In 2002 a luat lectiii de pictura cu Oléo Carmen Alarcon, pe care o considera principalul sau profesor in arta.
Lucrarile sale sunt asimilate hiperealismului si au in marea lor majoritate ca figura centrala femeia. De ce picteaza nuduri?
Pentru ca eu cred ca femeia nud este cel mai frumos lucru care exista si o parte din munca mea a devenit un tribut adus acesteia. Trupul femeii ofera o infinita gama de expresii si senzualitate in care imi concentrez intreaga munca. Compozitiile mele contin o cautare si o provocare continua, pentru gasirea perfectiunii in culoare si forme dar si o trezire a emotiilor.
Acesta a fost pictorul din „Expozitia de vineri”.

Reclame

 1. Nimic nou sub soare. Mitul lui Pygmalion reînvie de fiecare dată cînd obiectul admiraţiei este femeia 🙂

  • Cu trei conditii: ❗
   Admiratorul sa fie urmas pe linie materna cu Pygmalion, sa aiba pile la Afrodita si… obiectul admiratiei sa fie asemenea lui Galateea 😆

   • Cu descendenţa e ca şi rezolvată problema: toţi sîntem de-o mamă, „pater” fiind „incertus” încă din vechime. 🙂
    Galateea e un model depăşit demult 🙂
    Ar putea apărea o mică problemă în tratativele cu Afrodita. O ştim că e puţin dificilă, dar nu-i de speriat. Nu rezistă mult farmecului masculin 🙂

   • Acum nu mai stiu al cui avocat esti, asa de bine ti-ai argumentat pozitia. Lasa-ne macar o sansa astora cu suflet de artist 😆

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: