Galerie de arta – Roman Garassuta

Roman Garassuta s-a nascut la Moscova in anul 1958, dar si-a petrecut anii de copilarie in Ucraina, in Nikolaev, orasul natal al tatalui sau.
Din copilarie a fost fascinat de desen, astfel ca de la varsta de 14 ani urmeaza cursurile Scolii de Arta din Nikolaev, unde si-a descoperit vocatia pentru pictura. A urmat apoi Colegiul de Arta de la Harkov. Picturile sale s-au bucurat de un mare succes in prima sa expozitie deschisa in 1991, acest fapt aducandu-i si titlul de lider al Miscarii pictorilor Ucrainieni. De asemenea si-a castigat in rasunator succes si peste hotarele tarii sale prin expozitiile sale expuse in galeriile din Franta si Statele Unite.

Roman Garassuta (1)

Roman Garassuta (2)

Roman Garassuta (3)

Roman Garassuta (4)

Roman Garassuta (6)

Roman Garassuta (7)

Roman Garassuta (8)

Roman Garassuta (9)

Roman Garassuta (10)

Roman Garassuta (11)

Reclame

 1. 9

  Habar n-am de ce imi aminteste de Sabin Bălaşa. Nu au acelaşi gen de pictură şi totuşi… Poate tu imi poti spune mai multe, despre pictura stiu putin.

  • Pictura lui Sabin Balasa apartine unui suprarealism tarziu, insusi artistul spunand despre opera sa ca apartine unui romantism cosmic.
   Spre deosebire de acesta, Roman Garassuta, combina armonios realismul cu romantismul si abstractizarea. Imaginile create de artist infatiseaza imagini de femei ale unei epoci medievale, Renasterii, reunind impreuna misterul simbolismului si cultul pentru frumusetea decadentei ,cu prospetimea impresiilor si spontaneitatea perceptiei.
   Intre stilurile celor doi, nu se pot gasi elemente comune decat poate cele legate de subiect sau poate uneori de transparenta imaginilor.

 2. Vai ce-mi plac! Am venit și eu cu rochia mea cu turnură, dar nu mă pot așeza! Am nevoie de un gard să mă rezem cât mă holbez!

 3. Fetele au comentat că nu se pricep la critică de artă. Nici eu 🙂 Păstrez amintirea amuzată a unor „cimilituri” rapide ale unor critici, pe la vernisaje, cu un ochi la public şi cu altul la bufetul rece 🙂
  Ţi s-a spus deja că ai ales nişte creaţii reprezentative pentru ideea de fragilitate a femeii.Eu doar adaug: priveşte-le chipurile. Îmi dau senzaţia că a folosit drept modele acele manechine din plastic pe care le vezi în vitrinele magazinelor de lux.

 4. Pur și simplu mi-au plăcut! E părerea mea de simplu amator, care-și desfată privirea cu formele și culorile atât de bine înfățișate.

  • Nu trebuie nimic mai mult. Dincolo de aceasta traire pot fi doar niste simple speculatii pe care numai un critic de arta poate sa le exprime pe marginea unui tablou 🙂

 5. Vai, ce frumos. Si ce tehnica.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: