Motive pentru a scrie pe blog

Am sa enumar cateva motive pentru a scrie pe blog  care pot justifica acele multe minute pe care le dedicam blogaritului.

Iata, pentru unii reprezinta prilejul de a invata a scrie corect, iar pentru altii ocazia de a se face de rusine in fata prietenilor virtuali.

Pentru cei putini, care vor trece de la jurnalul online, in care-si plang soarta si amarul, catre un blog care sa ofere surse serioase de informare pentru cei interesati, reprezinta o evolutie implicita, necesara si pana la urma, fireasca.

Scrisul pe blog da ocazia unora de a deveni incetul cu incetul, prin disciplinarea ideilor si a calitatii expunerii, buni scriitori daca au de partea lor muzele, sau lamentabili daca nu sunt constienti de ridicolul situatiei in care se plaseaza, atunci cand pana si muzele i-au parasit pentru lipsa acestora de cooperare.

Un blogger are intotdeauna ocazia de a invata lucruri noi, atunci cand isi concentreaza atentia pe un anumit subiect pentru care se documenteaza si pe care il dezbate in posturile sale, pe toate partile, cu responsabilitate fata de cititorii sai, iar acest efort va aduce mari beneficii lui ca autor, prin acumularile si sintetizarea de informatii, devenind incet expert in domeniu, dar si celor care il citesc, interesati fiind de ideile verificabile, expuse de autor in postul sau.

Internetul astazi ofera o mare oportunitate pentru informarea fiecaruia. Studiul personal ale carui rezultate sunt daruite publicului, poate fi de un real sprijin pentru altii. Nu vorbesc aici despre preluarea informatiilor de la altii si publicarea acestora pe blogul propriu, care poate da o nota proasta celui care procedeaza astfel…

Un alt beneficiu pe care il aduce scrisul pe blog este legat de stimularea imaginatiei si creativitatii. Realizarea unui cadru populat cu persoanje si actiuni, pot transforma un scriitor de blog intr-un adevarat creator de romane chiar. Blogul poate fi o rampa de lansare catre o cariera.

Popularitatea pe care o castigi si aprecierea pe care o poti capata, te poate face oarecum deosebit in cercul de prieteni virtuali si te poate propulsa mai sus, alimentand ascensiunea ta catre celebritate.
Si poate cel mai important dintre acele cateva motive pentru a scrie pe blog, este ca te va face sa descoperi lucruri noi si nestiute, despre tine. Iar daca autoevaluarea personala este sustinuta de aprecieri primite prin feedback-ul cititorilor tai, atunci poti avea constiinta propriei valori si o dovada a unei existente cu adevarat utile tie cat si celorlalti. Va multumesc!

homeless_blogger


 1. 9

  Bune motive ai invocat. 🙂
  Uite, habar n-am de ce scriu pe bloguleţul meu, dar poate o să aflu… 🙂

 2. Exact! Ai numit la final cel mai important lucru: scrisul pe blog îţi dă posibilitatea să te descoperi. Ce faci mai departe cu lucrurile pe care le-ai aflat despre propria persoană… ţine doar de tine ca om, ţine de context, ţine de ceea ce vrei cu adevărat. Per total, o experienţă bună.

  • A fost doar o incercare de identificare a catorva motive dar si beneficii ale participarii noastre online. Voi fi multumit daca unii se vor regasi in oricare din situatiile descrise in text. Multumesc Iustina.

 3. Sa stii ca m-am regasit intre frazele postarii tale…Multumesc de postare o sa tind spre mai inalte culmi… O zi buna va doresc..

  • Fii bine venit printre comentatorii blogului, iar drumul tau cat si al tuturor celor care si-l urmeaza, catre obiectivele propuse, sa va fie plin de succes!

 4. Mă bucur că ai pus punctul pe i, pentru că fiecare dintre noi găsim măcar una din motivațiile enumerate mai sus, plus câteva mai personale.

  • Eu am indraznit doar sa ridic o minge la fileu si fiecare dintre noi am raspuns in mod diferit acestei provocari. Nici eu nu am scapat mai usor 🙂

 5. Lia

  Aseară mi-a fost lene să scriu un comentariu :P…
  Nu m-am gândit niciodată la un motiv anume… mi-am făcut blogul dintr-o toană la câteva luni după ce îmi ştersesem contul de pe un site. Şi cum aveam timp destul şi nu ştiusem cu ce să-l umplu… mi-am spus, de ce nu :)… acum mă bucur că am făcut blogul… astfel mi-am intersectat paşii virtuali cu oameni frumoşi pe care-i preţuiesc şi-i admir. Citind unele bloguri descopăr iar şi iar diversitatea şi complexitatea naturii umane…

  O zi frumoasă, inspiraţie blogherilor, spor la scris şi la citit!

  • Parerea ta niciodata nu vine prea tarziu. Ma bucur ca ne-ai destainuit modul in care ai pornit la acest drum in care ne-am intersectat cu totii.
   Cu siguranta vom continua sa scriem pentru noi si desigur pentru ceilalti care ne vor veni alaturi, pastrand aceste legaturi invizibile care s-au creat in timp.

 6. He he… mari adevăruri grăit-ai, pardon scris-ai… 🙂
  Am rămas și-un pic pe gânduri, recunosc… dar nu mi-aș schimba stilul neam, chiar dacă bate cumva spre jurnal online! Bursucel Încăpățânat, deh… 😳

 7. Oricine scrie pe un blog se numeste blogger? Mie nu prea mi-e clar, desi scriu de mai bine de un an… Tot am impresia ca blogger trebuie sa fie ceva mai mult, asa cum nu oricine mazgaleste niste panze se numeste pictor sau lalaie niste note se numeste cantaret. As vrea sa am sentimentul ca ma pot numi blogger dar parca imi lipseste ceva, nu-mi pot aroga acest merit deocamdata. Dar nici din scris nu ma pot opri…

  • Daca este sa pornim de la definitia de Blogger care este data de Wikipedia, enciclopedia libera:

   „Un blogger sau blogher este o persoană care navighează prin frontierele spațiului virtual ale Internetului și completează un blog. Bloggerii nu sunt definiți printr-un grup omogen, ei având o varietate de motivații profesionale sau personale pentru care scriu pe un blog și vin dintr-o varietate de contexte politice, economice și sociale.”
   si completeaza…
   Pentru majoritatea bloggerilor această activitate nu este o afacere în sine și nu le este principala sursă de venit. Un blogger poate fi doctor, mecanic, avocat sau artist așa că bloggerii dețin o varietate de profesii pentru care acțiunea de „a blogui” reprezinta portavocea către restul lumii.

   Despre opritul din scris, nu a pomenit nimeni si sa te fereasca sfantu`. Scrierile tale fac ziua frumoasa, orisicui te citeste 🙂

 8. Pingback: „Yes, we can !” | Hipertensiv

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: