Cum sa aleg o camera foto

Daca zilele trecute am trecut in revista rezultatele unui test facut pe un numar egal de subiecti de ambele sexe, privind preferinta lor pentru un anumit tip de telefon, versus numarul de parteneri sexuali pe care i-a avut acestia, de data aceasta vom prezenta rezultatele unui alt test legat de preferinta subiectilor pentru un anumit tip de camera foto, in functie de calitatea unor fotografii trimise la acelasi site de dating, OkCupid.
Trebuie sa recunoastem acestui site, macar importanta pe care o are in numarul foarte mare de persoane care iau parte la aceste studii, furnizand un numar mare de informatii pentru preferintele acestora.
Studiul a folosit un numar de 552.000 de fotografii ale unor persoane, lucru care a asigurat o precizie buna a rezultatelor studiului si a oferit o imagine clara asupra fenomenului analizat.
Subiectii au fost intrebati care este fotografia pe care o prefera dintre cele doua:

diferente

Pentru acest material am ales alte doua fotografii, respectand conditiile impuse de studiu, doar pentru a crea o si mai mare confuzie 🙂
Interpretarea rezultatelor a fost facuta ulterior, punand fotografiile in ordine descrescatoare a preferintei si folosind informatiile pe care acestea le pastreaza in asa zisele EXIF data.
Puse pe un grafic datele au oferit o serie de informatii interesante pe care oricare fotograf poate sa le confirme.
In calcul au fost luat tipului camerei foto si parametrii gen focalizare, diafragma, folosirea sau nu a blitz-ului, ora fotografiei, tipul fotografiei gen prim plan sau peisaj etc.
Dupa cum se va vedea, calitatea camerei foto, va atarna greu in balanta, judecand dupa valoarea estetica a subiectului surprins in fotografie. Mai pe scurt, camerele foto complexe, ofera si cele mai bune fotografii.
Camerele digitale performante, cum ar fi cele cu obiective interschimbabil gen digital SLR, te fac sa arati mult mai bine decat in fotografiile luate cu alt tip de camere foto, lucru relevat de graficul de mai jos unde se poate observa si o clasificare a tipurilor de camere:

preferinte

Credit: OkCupid

Alte informatii interesante.
Intre imaginile luate pe lumina naturala si cele luate la lumina blitz-ului este o mare diferenta.
O persoana de 28 de ani, pare “imbatranita” de lumina directa a blitz-ului, ca si cum ar avea 35 de ani. Va aduceti aminte ca la sedintele foto ale modelelor se folosesc paravane in care bate lumina bliturilor, subiectul primind lumina indirecta.

Utilizarea unor “secrete” foto pot oferi un plus de farmec fotografiilor dumneavoastra. Printre acestea se numara si defocalizarea periferica si clar pe subiect lucru obtinut de folosirea unei diafragme mici.
In principiu se foloseste cea mai mica distanta focala cum ar fi f/1.8, f/2.2 , daca obiectivul aparatului o permite.
Ia priviti ce farmec capata imaginea:

blur

Credit: OkCupid

Toate aceste informatii chiar daca releva unele adevaruri, sunt de luat in consideratie daca vreti sa va trimiteti fotografia de un site de dating 🙂

Reclame

 1. Mitzaa Biciclista

  Informațiile sunt bune și doar dacă vrei să-ți păstrezi pozele în album, nu doar pentru un site de dating. Tuturor ne place să dăm bine în poză, indiferent ce facem apoi cu poza respectivă.

  • Informatiile sunt minime fata de trebuie sa stie un amator in fotografie. Camerele digitale nu mai lasa utilizatorului libertate prea mare in a crea efecte speciale care sa dea farmec creatiilor sale. iti aduci aminte in ce scandal au intrat cei care voiau sa faca o versiune color a filmului Casablanca? 🙂

   • Mitzaa Biciclista

    Da știu că a fost un scandal pe tema asta și filmul a rămas în versiunea originală, însă nu cunosc toate amănuntele.

 2. 9

  Poza ca poza, dar originalul mereu poate fi cu… surprize. 🙂

  • Ca un fel de Kinder cu surprize 😆
   Bine dar dar acum era ideea de a amorti vigilenta, printr-o fotografie bine facuta. Si cum poate fi mai greu pusa la incercare aceasta, decat a pune o persoana sa aleaga intre ce ii spune mintea si ce ii cere inima 😆
   Asta a fost si ideea articolului.

 3. 9

  Mintea imi spune sa nu aleg poze ci oameni. Cat despre inima…mai vede ea pe urma. 🙂

 4. Hmmm… mi-ai adus aminte de pozele postate pe un site așa-zis de socializare! 😆
  Măi, eu prefer să zică omul Oooo, arăți mai bine în realitate decât îm fotografie! Zic și eu, deh… 😳

  • Spuneam undeva pe aici, ca o alegere de la distanta se face cu ochiul. Punand impreuna doua imagini avand caracteristici opuse, ochiul o alege pe cea mai reusita nu pe cea care ar merita aleasa.Exemplul ales de mine, cred ca este elocvent.
   Mintea omeneasca joaca adeseori feste 🙂

   • Este că tehnica asta e deseori curată îmbrobodeală pe față? Și că mintea asta se cam lasă dusă cu preșul? 😉

   • Corect, asa este, insa doar pentru unii. Un ochi format nu se inseala decat daca o face cu buna stiinta, B. 🙂

 5. decât în fotografie… mama ei de treabă!
  Așa mă supăr pe mine când scriu aiurea…

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: