Richard S. Johnson – expozitia de vineri

Frumusetea stralucitoare si calitatea lirica a lucrarilor lui Richard S. Johnson este ceea ce captiveaza colectionari de azi. Virtuozitatea tehnica a marilor maestri, romantismul prerafaelist, expresionismul si abstractionismul contemporan sunt toate combinate pentru a crea opere unice de omare profunzime si maiestrie .
Nascut in Chicago intr-o familie de artisti, Richard S. Johnson resimte atractie pentru pictura prin Charles Dana Gibson, NC Wyeth, si din cartile ilustrate de John Singer Sargent pe care le rasfoia in dupa-amiezele ploioase.
Inca din scoala primara, el a castigat o bursa la prestigiosul Institut de Arta din Chicago. Mai tarziu, el a urmat Academia Americana de Arta si dupa absolvire, a inceput o cariera de succes ca un ilustrator inainte de a deveni un artist recunoscut.
Crezul sau artistic este descris in doar cateva cuvinte:

„Motivul pentru care de cele mai multe ori fac astfel ca subiectul sa nu se uite la privitor, este ca eu sunt interesat in captarea momente intime. Vreau ca privitorul sa se angajeze simultan cu subiectul in aceleasi trairi de moment, sa se simta lumina soarelui, sa veda florile, sau sa simta mirosul iarbii. Va invit sa fiti acolo, in acel moment cu persoana din tablou. Vreau subiectul picturii a fie un loc trecere in timp”.(Richard S. Johnson)

richard_johnson

richard_johnson (1)

richard_johnson (2)

richard_johnson (3)

richard_johnson (4)

richard_johnson (5)

richard_johnson (6)

richard_johnson (7)

richard_johnson (8)

richard_johnson (9)


Un comentariu

  1. nespusdemult

    Foarte expresiv! Se pare ca a ilustrat … emotii!

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: