Samuel Durkin

Samuel Durkin s-a specializat in pictura de ulei pe panza. Tehnica sa reprezinta o balanta echilibrata intre abstractionism si realism, aceste doua maniere fiind puse impreuna pentru a oferi o opera contradictorie. Cateva realizari ale sale va sunt oferite mai jos.
Cu cat priviti mai mult fiecare tablou cu atat ii descoperiti alte si alte elemente care v-au fost ascunse cu o secunda in urma, limpezind imaginea si completand-o.
El declara ca foloseste de arta sa ca pe o modalitate de a face fata problemelor si considera ca pictura si arta ii imbunateste starea de anxientate si depresie si oferindu-i evadarea din aceasta.
Samuel Durkin se autodescrie in pagina personala:
„Am ca pasiuni compunerea de muzica, stiinta, filozofia, inventarea de board games Simt ca toate acestea sunt tot un fel de arta, si chiar daca nu pot face bani din acestea, ele ramanand doar pasiuni pentru mine nu sunt mai putin importante decat toate celelalte lucruri pe care le fac.”

Samuel DurkinSamuel Durkin (1)

Samuel Durkin (2)

Samuel Durkin (3)

Samuel Durkin (4)

Samuel Durkin (5)

Samuel Durkin (6)

Samuel Durkin (7)

Si daca vreti sa vedeti a luat nastere ultimul tablou, urmariti acest film:

 1. Mă declar fascinată de tehnica asta… Reuşită selecţie! Sar direct la concluzia care se impune: totul se reduce în final la o impresie 🙂

  • Cu cat privim mai mult cu atat apar tot mai multe detalii, figurile capata contur si dezvaluie in continuare alte si alte elemente pe care nu le-am vazut la inceput. Aceasta metamorfoza continua a „subiectului” care se petrece in mintea fiecaruia, da impresia de miscare.
   Daca nu ar fi dezvaluit, elemente ale tehnicii lui, nu as fi putut intui modalitatea prin care artistul da viata tablourilor sale 🙂

 2. Dacă pentru el pictura este o terapie, pentru cei care-i admiră lucrările e un motiv de refleție și delectare. Un exemplu de urmat pentru cei care caută un mod de a-și trata anxietatea. Fără terapeuți și medicamente, doar printr-un hobby plăcut și util. 😉

  • Asa este, fiecare dintre noi cred ca avem cate un hobby, care ne ofera posibilitatea de a evada din cotidian intr-o alta lume, e drept mai mica, dar unde fiind singurii creatori ai ei putem sa o facem perfecta in conformitate cu idealurile si nazuintele noastre.
   Evident ca sunt unii care vor sa isi extinda marginile universului propriu, catre cateva sau mii si chiar milioane de vieti si vointe, doar ca sa isi trateze anxietatea 😆

 3. Ți-a lăsat frumos impresia adunării imaginii de ansamblu, căutând detalii care ba apar, ba dispar doar depărtându-te și apropiindu-te de tablou. Pentru că exact așa se compune, din straturi multiple suprapuse..
  Faptul că folosește, ca tehnică, tușe divizioniste, îl apropie întrucâtva de pointilism dar fără să se încadreze totuși în stil.

  • Am urmat link-ul propus de tine si ma gandesc ca tipul este un fel de autodidact, asa ca nu urmeaza o linie a unui curent artistic. Picturile sale, in orice curent s-ar plasa lasa o interesanta impresie de inedit. Multumesc mult Andreotti 🙂

 4. Cuvânta

  Foarte interesant! Nu ma pot lauda cu o cultura in arte vizuale, dar ilustreaza extrem de frumos orasul, aducandu-l in contemporaneintate ca subiect de pictura.

 5. Thank you for posting about my artwork

  • I was pleased to offer the work of a true artists in my blog pages. Your paintings caught my attention and I wanted to write about them.
   All my blog friends had words of appreciation for them.
   I wish you all success in your career and a good appreciation from critics. I thank you too.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: