Galeriile de vineri – Ricardo Sanz

Ricardo Sanz s-a nascut la San Sebastian, o localitate din nordul Spaniei aflata la 20 km de granita cu Franta in anul 1957.
Sanz este un pictor portretist cat si peisagist. El este considerat exponent al Iluminismului in traditia de Sorolla, dar la el se vad si influente de la pictorii clasici.
El este castigatorul unui Premiul National al Culturii Viva, Fundatia Premiul Goya cat si Harris Medalia Pavel acordata de Fundatia Rotary International.
Ricardo Sanz provine dintr-o familie cu legaturi stranse cu lumea artei. Bunicul sau a avut galerii de arta si a fost un prieten cu marii artisti ai timpului sau, ca Sorolla, Zuloaga sau Vazquez Diaz.
Primul sau profesor a fost Jose Campos. Dupa ce a primit o diploma in istorie la Universitatea din Deusto, s-a mutat la Madrid, unde a studiat istoria artei. In Madrid a intrat in cercul de artisti contemporani spanioli intalnind artisti ca Felix Revello de Toro, Macaroane Ricardo, Joaquin Torrents Llado, Vicente Maeso si altii.
Tablourile lui Ricardo Sanz transmit un aer modern si rafinat, compozitiile sale demonstrand un amestec rafinat de tehnica si o maiestrie aparte in folosirea culorii si luminii.

Ricardo Sanz

Ricardo Sanz (2)

Ricardo Sanz (3)

Ricardo Sanz (4)

Ricardo Sanz (6)

Ricardo Sanz (7)

.


***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: