Ne facem ca facem

 1. july

  Mai marii nostri conducatori urmaresc cotele ,,cotizatiilor” , de acolo incarcarea pozitiva cand vad ,,inundatiile” in pusculita partidului . Neata buna, G. !

  • Asa este. Cum sa le ceara cei in capitala, celor din provincie sa isi cheltuie banii locali pe indiguiri, decolmatari si regularizari de rauri, cand stiu bine ca aceia nu ii au. Cum sa oblige cu ceva pe baronii din provincie cand acestia le aduc oameni la vot si contributii cu bani pentru mii de banere mari cat fatada unui bloc turn. Toti se afla intr-o colcaiala lipicioasa pentru putere si acces la bani.

 2. 1. Nu avem conducători
  2. Nu avem societate civilă
  3. O parte considerabilă (cantitativ și calitativ) a forței de muncă lucrează în strainătate
  4. Multinaționalele (care absorb forța de muncă de top) nu sunt interesate de dezvoltarea României

  Concluzie:
  Ce motive avem să ne așteptăm la ceva mai bun?

 3. Cât ar fi de dureros, trebuie să recunoaștem că pe vremea lui Ceaușescu nu s-ar fi produs anual asemenea dezastre. Erau păduri, era organizare și erau directive de partid care trebuiau respectate, altfel era vai de capul celor care nu-și făceau treaba.

  • La inundatiile din vara anului 1975, care au lovit judetele Mures, Buzau, Prahova, Valcea, Arges si Ilfov, soldate cu 49 morti, raposatul a urlat in lung si lat timp de doua saptamani pentru recuperarea pagubelor si remedierea distrugerilor provocate de ape, mobilizand militia, militarii si pompieri care au construit diguri si au ajutat populatia cerand elaborarea unui vast program pentru regularizarea a cursurilor de apa. Asemenea revarsari de ape, nu mai fusesera vazute din 1912. Acum avem parte de acest spectacol in fiecare an si tot mai elaborat.

 4. Pentru că pe vremea ”aia” se lăsa cu pedepse aspre pentru furt, minciună, eschivare și pasarea pisicii în curtea vecină. Acum toate sunt distruse, din cauza diferitelor furăciuni făcute de-a lungul a 25 de ani, nimeni nu e pedepsit pentru nimic și astfel…. e cum e totul. Și mentalitatea total defectă, la nivel de nație. Soluții ar fi, multe, dar ar presupune măsuri drastice, pe toate planurile, iar românii se supără când sunt luați la rost sau constrânși să respecte reguli. Așa că nimeni nu riscă, viața merge înainte așa cum după se vede.

  • La naiba cu vremea aia, ca nu a fost deloc bine, decat unora. Dar la naiba si cu cea de acum, cand le este bine doar altora. 😆

   • Eu nu-s deloc nostalgica dupa vremurile alea, dar nu poti sa nu te gandesti ca numai cu biciul respecta omul legea… iar biciul nu tine de comunism, ca se utilizeaza si in capitalism. E vorba de fermitatea autoritatilor…. care la noi lipseste.

   • Nu iti cere osanda Mirela 😆
    Nimeni nu este nostalgic aici, vorbim doar de responsabilitatea luarii unor decizii de la nivel central 🙂

   • Eu ziceam de mine ca nu-s nostalgica, nu de altcineva. Asa ca nu ma osandi 😀

   • La urma urmei n-a trecut decat un sfert de secol, trebuie sa mai avem rabdare un pic, romanu-i molcom.

   • Politologul Silviu Brucan spunea ca Romania va deveni stat democratic abia peste 20 de ani. El a gresit…
    De 20 de ani fiecare face ce vrea! 😆

   • Omul era de meserie si mai si vazuse multe la viata lui. Oricum a sunat fatalist zicerea lui, dar daca am fi stiut ca nici atatia nu-s suficienti cum era ? E tare bine ca nu-si stie omul viitorul, ar fi o drama sa-l stii.

   • Dar e si mai tragic sa constati ca in viata ta nu vei apuca sa vezi tara asta in normalitate… 😯

   • Poate apucam… macar cativa ani (care daca vor fi la batranetea aia avansata nu prea o sa mai intelegem nimic din nimic) 😀 😦

   • La asta nu m-am gandit 🙄
    Atunci cred ca nici nu o sa ne mai pese 😯

   • N-o sa ne mai pese de nimic, nu e chiar trista viziunea. Doamne…. 😀

   • Uite vezi cum se manifesta mila lui Dumnezeu?
    Le ia simturile si le da alte probleme cu care sa isi petreaca tot timpul 😆

   • Da, ii intoarce la preocupari copilaresti, astea pe langa feluritele suferinte fizice mici (cel putin) dar persistente, cu care sa-si umple zilele. Hai mai bine sa nu ne mai gandim, ok ? 😀

   • Mai ales ca vine weeked-ul cu soare si muzica 🙂

   • Asa-i, ce bine… 😉

 5. Suntem la cheremul impostorilor si al oportuniștilor! 😦

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: