Actorul si salbaticii

Zilele trecute lumea intreaga a aflat despre decesul celui care a fost unul dintre cei mai sensibili actori pe care l-am putut vedea in filme caWhat Dreams May Come, The Birdcage, Mrs. Doubtfire sauGood Will Hunting:
Robin Wiliams

Am ezitat putin in a scrie despre acest mare actor doar pentru a nu-i atinge cu ceva memoria.
A imbracat doar personaje care i s-au potrivit. A intruchipat modestia, inocenta sau incruntarea dar uneori si lipsa de expresie, doar pentru a nu dezvalui nimic in jur din ce simtea si traia. Nimeni nu a stiut ce se ascundea sub aceasta masca naturala a inegalabilului actor si om Robin Wiliams.
Dupa operatia pe cord pe care a suferit-o in 2009, el a raspuns intrebarii puse de un reporter daca acest lucru a schimbat felul in care vede viata:

„A schimbat multe. Mai ales dupa operatie, cand am realizat: Waw, a fost cat pe-aci!
Vad viata ca pe un dar. E ceva nemaipomenit. Omule, sa respiri, ce chestie tare!”

Nu am sa inchei cu secvente din vreunul din filmele sale artistice ci cu cateva din anul 2001, atunci cand a fost invitat sa o intalneasca pe gorila Koko:

 1. Despre un astfel de actor, nu putem decât să vorbim la superlativ. Doar gestul lui de la final nu-l aprob și nici nu-l pot înțelege.

 2. 9

  Poate era prea sensibil pentru lumea în care trăia. Asta l-a făcut atât de bun în ceea ce făcea, atingând inimile celor care i-au văzut filmele, dar l-a făcut şi să renunţe la luptă…

 3. july

  Sunt sigura ca nu a renuntat la nicio lupta cu viata . A trait frumos, si doar asta conteaza .

  • Asa este july, valoarea unui om se masoara in functie de ceea ce lasa in urma.
   🙂

   • total de-acord cu tine, Gé… btw, cenusa i-a fost împrastiata zilele trecute around Frisco Bay, caci asta i-a fost dorinta cum toate persoanele dragi locuiesc în zona-SF: nici mormânt, nici loc de „pelerinaj”… adieu, l’ARTISTE, RIP.

   • Amintirile se pastreaza in suflet nu in piatra. Este drept acum ca sunt si foarte multi mai aplecati in a admira pietrele decat viata 🙂

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: