Despre genii si valori

Reclame

 1. Cand am vazut articolul m-am dus intr-o clipa cu gandul la citatul din Brancusi, pe care vroiam sa vin sa ti-l spun…. dar l-am gasit la finalul postarii si chiar m-a apucat rasul in timp ce-l citeam, de parca vazandu-l a devenit mai amuzant decat stiam eu. Iti dai seama ? Daca ar veni acum din nou, cumva, cred ca ar spune „va gasesc un pic mai bogati de data asta, dar la fel de prosti si, in plus, extrem de rai, cum nu erati atunci ! ” Asa cred eu ca ar spune, poate pentru ma insel. 🙂

 2. july

  Cu asemenea conducatori, nu ne meritam nici geniile trecute, nici viitoare . Zi buna, G. !

  • Probabil de asta ne si parasesc.
   O samanta poate germina pe cateva fire de praf, dar nu se poate si dezvolta tot acolo, oricat s-ar chinui. 😉

 3. 9

  Nimeni nu poate ajunge profet in tara lui, se spune…

 4. Oare și alte țări fac la fel cu artiștii și geniile lor? Sau numai noi avem tehnica asta de a-i încuraja să devină celebri?

  • In general constrangerea a stors inteligenta din oameni.
   Nimeni nu a creat nimic stand latit intr-un sezlong avand un pahar cu martini in mana si prajindu-se la soare.
   Dar samanta de geniu, atunci cand este descoperita, trebuie cultivata si incurajata sa se dezvolte aducandu-i-se tot ce are nevoie.

 5. Splendid articol!
  Am reluat de curând, la îndemnul prietenei mele, cărțile lui Panait Istrati. Și el este un exilat, despre care N. Iorga a spus că nu e decât un hamal din port și i-a aruncat manuscrisul de la „Chira Chiralina”. Dar Romain Rolland a considerat că e destul de bun din moment ce i-a făcut prefața, în 1923, când i-a apărut romanul.
  Vorbele lui Brâncuși sunt dureros de adevărate în zilele noastre!

 6. Oare mai merita sa fi genial in Romania? Si daca tot nu poti sa-ti ascunzi genialitatea preferi sa pleci in lumea larga, sa-ti gasesti o tara care sa te si aprecieze dar mai ales sa te sprijine.

  • Intrebarea ta pare a fi retorica… dar impertinent de pertinenta 😆
   Genialitatea unora este doar hatarul Divinitatii deci nimeni nu ste in cine si nici unde se va manifesta.
   Lumea intreaga te asteapta sa-ti manifesti genialitatea acolo, punandu-ti totul la dispozitie, doar pentru a profita material de pe urma ta.
   Asa ca aprecierea este direct proportionala cu maldarul de dolari pe care il poate strange de pe urma genialitatii tale.

 7. Brâncusi, Ionesco, Enescu si Cioran vor fi fost atât de profund integrati si asimilati de/în cultura franceza, încât nimeni nu-si reaminteste ca initial vor fi fost… români!
  * * *
  m-am reîntors din România acum 3 zile, însa am ales si decis sa ma retin si-abtin de la comentarii, deci daca voi din tara sunteti de-acord cu afirmatia lu’ Brâncusi – me, too, également… 🙂

  • Tout a été dit. rien ne va plus… 🙂

   • eh oui, Gé… les jeux sont faits!(rima involuntara!)… din ’90 încoace, tot aia se perinda la putere, care n-au suferit (cu) nimic în „iepoca cizmarului scornicit”, nici penurie alimentara, nici lipsa de libertate, restu’ eram prizonieri în propria tara… cum se zice:”on prend les mêmes et on recommence…” – hélas! 😦

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: