Fiecare lucru la timpul lui

Cainele meu era intotdeauna la usa la ora intoarcerii mele de la serviciu. Poate nu este un argument suficient pentru cei care doresc ceva mai multe si mai solide argumente in favoarea afirmatiei ca fiecare vietate si extrapoland, fiecare lucru din acest Univers are ceasul, momentul sau timpul sau.
Pentru aceia dintre dumneavoastra am sa mai aduc cateva argumente totusi:
-Pamanul efectueaza o rotatie completa in jurul Soarelui in 365 zile, 6 ore, 9 minute, 55 secunde.
-Ciclul lunar (si acum ma refer la miscarea de rotatie a Lunii in jurul Pamantului) este de 27 zile, 7 ore, 43 min si 11,6 sec.
-Durata perioadei de gestatie la om este cam de 280 de zile, iar la elefanti de 608 zile.
-Durata in care lumina strabate 300.000 de km este de o secunda, iar sunetul in 882,35294 secunde.
-Pasarile stiu cand este timpul cand sa plece in tarile calde, cand sa vina de acolo…
-Animalele stiu cand este perioada de rut.
– Perioada activitatii maxime a vezicii biliare este intre orele 23 si 1 iar a vezicii urinare intre orele15 si 17.
Toate par a se desfasura conform unui calendar precis iar singura fiinta care nu respecta nimic din toate astea este omul. El face din noapte zi si din zi noapte, din timp de odihna timp de distractie, din cel de munca, timp de feisbuc, timpul pubertatii in timp de procreeere, timpul dedicat mersului pe strada in contact continuu cu evenimentele care se petrec in imediata sa apropiere, in timp de ascultat muzica in casti, orice numai ca functia sa nu-si pastreze sensul normal pentru care a fost creata si totul in sensul pervertirii a tot ce a fost lasat de Dumnezeu sa se desfasoare normal.
Ca Omul este fiinta superioara care isi defineste singur drumul in evolutia sa pe Pamant, nu mai trebuie demonstrat, se vede prea bine ce si cum o face.
A facut-o inca de la inceputurile lui pe pamant cand a incalcat porunca lui Dumnezeu de a nu manca din pomul cunostintei binelui si a raului.
Stim ca vointa sa proprie l-a scos din starea de indumnezeire, care-i fusese promisa.
Prin aceasta provocare sau incercare Dumnezeu i-a facut cunoscut lui Adam, ca mai exista si o alta cale in afara de cea a binelui…
Acum nu le am prea bine cu astea insa se poate vedea cu ochiul liber la ce duc toate modificarile liber consimtite, incepand cu sanatatea individului.
Imaginati-va ce s-ar intampla daca toate in jur s-ar schimba, asa brusc, printr-o vointa externa.Din caldura sa se faca ger, din zi , noapte, din ploi torentile seceta, din hrana verde si suculenta, un morman de frunze uscate, doar ca asa vrea sa spunem Natura …
Cum am putea sa reactionam noi la toate aceste anomalii cand stim ca doar venirea normala si asteptata a anotimpului rece ne arunca in mijlocul patului cu o cana de ceai in mana, sau ca pe multi altii cu o cana de vin fiert sau tuica fiarta cu piper.
Toate ni se intampla pentru ca am uitat sa ne respectam pe noi insine, pe noi intre noi si mai ales, regulile vietii. Ce am raspuns noi la toate astea? Vezi aici:

capela_sixtina

.


  1. july

    Doar dragostea nu are anotimpuri . 😛

  2. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista…. adica iti indeplineste dorinte, dar apoi trebuie sa te mai zbati si tu sa desavarsesti implinirea lor (ceea ce oamenii deseori inteleg prea tarziu, cand „oferta” expira, sau mai bine zis o lasa ei sa dispara ) . Dar dincolo de sensul strict de oferta (respinsa sau ignorata) poti spune inclusiv ca ti-a dat Biblia, iar tu respecti sau nu ce scrie acolo. Dar nu ti se pare curios si minunat ca absolut tot ce te invata cartea asta e gandit sa-ti fie bine-n viata, iar incalcarea poruncilor te baga exact in cele mai mari probleme ? De ce nu or vrea oamenii sa fie mai simpli si sa nu mai poarte ochelari de cal ? Aaa, pardon, omul are liberul arbitru…. uitasem 😀 Si se cam vede ce face el in postura asta.

    • Educatia religioasa ce se doreste a fi facuta inca din clasa pregatitoare este un subiect spinos pe care nu vreau sa il tratez. Trebuie sa fie la liberul arbitru al fiecaruia. Educatia primita de la parinti este altceva. Dar acestia sunt capabili de a gasi metodele si momentele cele mai potrivite explicarii, sau au cunostintele necesare? Scoala poate ea sa raspunda nevoilor de cultura? Religia a tinut in frau popoarele timp de milenii. Ca orice lucru daca este in exces, dauneaza.

  3. Mai potrivit articol nici că puteam nimeri! 😆
    Că mi-s exemplul grăitor al transformării nopții în zi doar… 🙄

  4. Mă căiesc pentru păcatele tinereții și încerc să le îndrept. La mine noaptea-i noapte, băutura-i cu măsură (mare) și nu vreau să ies din normalitate. Numai gândul e mai libertin. 😉

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: