Cat costa o reclama

Reclame

 1. Nu rezolvam nimic daca zabovim cu gandul la cum profita de noi unii si altii. Nu ai ce sa faci, oricum. Macar sa fie reclama haioasa (cum e cea din poza ta, desi asta cred ca e afis stradal, mai ieftina adica), ca sa te dispuna cel putin ; ca daca mai e si antipatica, atunci chiar suntem trasi pe sfoara pe toata linia 😀

  • Nu zabovim, dar sa stim nu costa nimic 🙂
   Am folosit aceasta reclama, tocmai pentru ca sa nu va aud ca v-am tras pe sfoara 😆

   • Nu costa, dar ne ofticam de cati bani se castiga in publicitate inclusiv pe spinarea unora care nu vor. Muncesti sa platesti pe unii care de fapt se cam joaca, asa mi se pare.
    Tu nu ne tragi niciodata pe sfoara, dimpotriva 🙂

   • Tot mai des mi se contureaza ideea ca traim datorita click-ului de mouse. 😆

 2. Știam ceva în sensul ăsta, dar nu cunoșteam taxele concrete. La atâtea reclame, se ajunge la cifre enorme pentru noi. Ce să mai zicem de sumele vehiculate în SUA, la finala NBA?! Milioane de dolari pentru câteva zeci de secunde!

  • Doar asa informativ: Daca in 1998, un spot de 30 de secunde difuzata in timpul decernarii Premiilor Oscar costa 950.000 de dolari in 2007, o reclama de 30 de secunde la reteaua ABC, a adus postului de televiziune in timpul acestui eveniment 80 milioane de dolari.
   In 2008 a castigat 1,8 milioane de dolari
   Firmele Coca-Cola, Procter&Gamble, General Motors sau Unilever, fidele Oscarurilor de 12 ani, au cheltuit aproximativ 650 milioane de dolari pentru reclame. Pepsico a platit 60,7 milioane de dolari iar American Express 60,5 milioane de dolari. Coca-Cola a cheltuit in publicitatea de la Oscaruri, 24,6 milioane de dolari.
   Finala anuala a campionatului de fotbal american, a adus televiziunii Fox venituri de aproape 160 de milioane de dolari din publicitate.
   Astfel, televiziunea Fox a castigat intr-o singura noapte o suma echivalenta cu jumatate din valoarea intregii piete mass-media din Romania intr-un an intreg.
   Daca pentru primul „Super Bowl”, organizat in 1967, suma castigata a fost de de 42.000 de dolari, in 2007 Fox a primit fabuloasa suma de 2,6 milioane de dolari pentru o reclama de 30 de secunde.
   Producatorul de bere Anheuser-Busch, plateste aproximativ 16 milioane de dolari pentru patru minute.
   Ceea ce inseamna ca au de unde si mai ales de pe seama cui. 😀

 3. Se câștigă foarte bine din publicitate. Câștigă televiziunea, câștigă cei care au făcut spotul cu tot ce implică asta, câștigă brandul. Pierde cineva? Depinde…. uneori cumpărătorul dar nu mult și dacă e deștept o singură dată…

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: