Turul doi

 1. july

  sunt dezamagita, G., nu credeam ca vor iesi atat de putini la vot 😦

 2. Foarte multi nu s-au regasit in niciunul din cei 14, ceea ce nici nu era greu. Dar oricum, sunt vreo 30% care nu ies niciodata, de 25 de ani incoace, pur si simplu. Din ce aud, prin alte tari, democratii vechi adica, abia daca ies 35-40% si atunci deja se considera ca e vorba de un procent de succes. Cam asta e mersul peste tot, probabil ar iesi masiv in caz de razboi, anarhie, calamitati sau de-astea, adica sa fie ceva extrem. Asa ca cei 50% decid mereu pentru 100% si cu asta basta.

  • In alte tari s-au statornicit relatii si legi. Stabilitatea acolo este o realitate zilnica. La ei nu este nevoie de nimic. Oricare ar iesi acolo lucreaza pentru cei multi si doar putin pentru eiinsisi. Acolo nu este ce repara. Aici este diferenta.
   Printre cei 50 procente din cei care merg la vot, multi nu au cunostinta despre politica, economie sau relatii. Ei voteaza dupa cat primesc, dupa cat de frumos se imbraca sau arata acestia, dupa cat de frumos li se vorbeste in asa zis-a campanie.

   • Ai dreptate, acolo sunt sute de ani in spate in care asta au facut, ma refer la democratie si la respectarea legilor de catre toti.

 3. Speram la un procent de 60%, dar și majoritatea prezentă la vot e un progres față de alegerile precedente. Mă tem că în turul II nu vor ieși nici atâția. 😦

  • Nimeni nu poate spune ce anume ar mai putea misca populatia acestui pamant catre urna de vot. Nepasarea, ignoranta si indiferenta caracterizeaza pe multi. Uneori poate ca e mai bine daca acestia raman acasa.

 4. Din păcate nu ştiu ce anume îi va mai putea scoate din case pe cei care, din ignoranţă sau din saturaţie, nu se mai clintesc spre vot..

  • Decat sa faca prostii, mai bine sa ramana in case.
   Acestora oricum le este ori foarte bine ori foarte rau.
   Responsabilitatea civica sigur le este straina.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: