Srisoare

Reclame

 1. july

  Nu stiu ce sa zic . Depinde de varsta celui ce a scris . Neata, G. ! 😀

 2. Splendid! Un splendid echilibru între prostie și hoție! Nu mă îndoiesc că are și doctoratul sau măcar un master…

  • In prostie sau hotie? 😯

   • Nu, echilibru între prostia unora, ca semnatarii scrisorii, și hoția, ca abilitate de a manipula, a celor ce le-au dat apă la moară.
    Nu mai pot de mândrie! Avem atâția oameni cu diplome, multe diplome, și atât de puțină școală!
    Știam o anecdotă…
    Sf. Petru e convocat de Dumnezeu care îl anunță că a elaborat noua licoare de inteligență. Sfântul e rugat să dea șfară-n țară, pentru a se aduna lumea să primească un strop de minte. Când a văzut Sfinția Sa butoaiele cu licoare, a decis ca să dea mai mult de un strop, iar unora le-a dat cu polonicul, chiar. Începuseră să fie cozi mari la Poarta Raiului și Dumnezeu l-a admonestat pe Sfânt că nu ține bine echilibrul între prostie și inteligență. Când s-a sfârșit licoarea, iar cozile deveniseră interminabile și circul în toi, că acum fiecare dorea să primească de la Dumnezeu ce promisese, chiar dacă nu le trebuia foarte tare pentru îndeletnicirile pe care le aveau, Sfântul s-a dus la Dumnezeu și i-a spus:
    – Doamne, ce mă fac? Suntem în pragul revoltei! Ce le dau ăstora care zbiară pe la cozi?
    Iar Dumnezeu, în înțelepciunea Sa, i-a zis:
    – Petre, ăstora dă-le diplome, să se creadă intelectuali.

   • 😆 Foarte bun bancul !
    Dar priveste-i si partea buna. Omul este foarte sensibil la gesturi de apreciere din partea celorlalti. Pe vremuri se dadeau insigne, diplome, medalii, nume si fotografie pe panoul de onoare, si uneori adica foarte rar, cate o prima la sfarsitul de an.
    Fiecare din astea aveau o importanta covarsitoare pentru oamenii muncii, ca apreciere pentru efortul daruit in cresterea si propasirea, alea alea…
    Astazi nu se invredniceste nimeni sa-ti arunce o vorba buna macar. 😛

   • Eh, una-i vorba bună, însigna, aprecierea în fața clasei etc. și alta-i înscrisul cu timbru sec, patalamaua la mână, fără acoperire.

   • Stiu ce spui La Fee. Dar societatea in care traim iubeste mai putin competenta si mai mult banul. Ierarhia valorilor a fost amestecata. Banul domina si da valoarea celui care il are. Calitatea omului este importanta doar pentru a sti doar cine-i urmatoarea victima.

   • Vai mie!
    Da, doar că aș spune că nu mai există o ierarhie a valorilor, ci o aglomerare eterogenă.

   • Asta din pacate da si imaginea societatii romanesti in ansamblul ei. Un amestec heterogen de vointe pe de o parte si „cubanezii” care fac legea, pe de alta parte.

   • Exact! Suntem ca-n „Racul, broasca și c-o știucă”!
    Vă doresc o zi bună, drăgălașilor!
    Mă așteaptă poporul meu de elfi!

   • Sa ai bucurii de la cei cu sufletul curat!

 3. Mă întreb de ce nu are curajul să se semneze la sfârșit. 😉

 4. Bine ca isi doresc sa traiasca „liberalizati”! Daca isi doreau sa invete gramatica, era mai greu…Aia cu bugetatarii care sug sangele poporului ma enerveaza cel mai tare; sper ca cei care gandesc asa sa se opereze singuri pe creier, nu sa mearga la niste medici-bugetari-vampiri!

 5. Uofff, uite… asta tre’ să fie opera unuia dintre solicitanții burselor de ajutor social, supărat pesemne că și-a luat profa’ de română salariu’ înainte să-și încaseze el bursa… :mrgreen:

 6. Dupa prima citire, bag de seama ca tanarul cu pricina viseaza la o noua oranduire care are cate putin din toate celelalte si care, mai mult ca sigur, nu poate sa existe tocmai pentru ca e o utopie. Dar asta doar acum, ca dupa ce mai citesc inca o data poate ma mai prind de unele indicii care mi-au scapat si revin cu alt comentariu…. deocamdata ma amuz desi nu e neaparat de ras 😀

  Oricum, sa stii ca am auzit si de la oameni de la care aveam pretentii, din alta generatie, ca medicii ar trebui sa-si faca meseria gratis, ca asa era pe vremuri si sa se rezume la ce i-ar da, eventual, pacientii… asa incat nu ma mai mir de nimic. De fapt i-as intreba de ce nu muncim toti gratuit, in cazul asta, situatie in care chiar putem spune ca am ajuns in comunism, primii in istoria lumii 🙂 .
  Adica in comunismul ala din teorie, in care nu mai exista bani si noi toti suntem stapani pe toate din jurul nostru… funny 😀

  • Pare mai degraba o angajare ferma in efortul de edificare a capitalismului in Romania. Adica fiecare pentru sine si nimanui de pomana. 🙂

   • Da, dar la capitolul „pomana” intra, de exemplu ,si subventia la gaz (gigacalorie), apa sau transportul in comun. In fiecare zi si pentru noi toti, fara sa ne mai dam seama pentru ca e firesc. Si daca se elimina contributia statului de acolo, sar preturile in aer si la fel si cetateanul, el imediat se uita spre guvern care devine incapabil si bun de dat jos, nu ?. Vezi tu, asta cu pomana e destul de discutabila, doar ca se vede numai partea aia a ei care ii implica pe ceilalti – ce ne foloseste noua nu e pomana, e ceva ce se cuvine. Cam nedrept, zic.

   • Uh. Cred ca am uitat sa pun ghilimelele alea… 😛

 7. Nu m-am hotarat: sa rad sau sa plang?

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: