N’Oubliez Jamais Joe Cocker

Inca o veste proasta. De data asta din lumea muzicii. Sper ca solului sa nu i se taie capul.
Un urma unei lungi suferinte datorate bolii de care suferea, cantaretul britanic, Joe Cocker a decedat ieri, la varsta de 70 de ani, in locuinta sa din statul american Colorado.
Nascut pe data de 20 Mai 1944 la Sheffield, Yorkshire in Anglia, Joe Robert Cocker si-a inceput cariera muzicala sub numele Vance Arnold.
Se spune ca ziua lucra ca vatman de tramvai, iar seara canta rock si soul in puburile londoneze ca solist vocal al grupului „The Grease Band „.
In anul 1968 a inregistrat o versiune a hitului The Beatles, „With A Little Help From My Friends ” care a ajuns in luna noiembrie a aceluiasi an, pe locul 1 in topul britanic.
In anul 1969, a scos pe piata albumul cu acelasi nume, care a fost considerat de critica muzicala drept un disc de cinci stele.

Cariera sa muzicala a luat amploare dupa aparitia pe scena Festivalului de la Woodstock din august 1969. Aurmat un doilea mare hit in Marea Britanie, un cover dupa compozitia lui Leon Russell „Delta Lady „, iar albumul „Joe Cocker! ” a atins statutul de disc de aur in Statele Unite.
In anul 1970, Joe a inregistrat albumul „Mad Dogs & Englishmen ” cu selectii din turneul sau de 40 de concerte in Statele Unite, volum care i-a adus cel de-al treilea disc de aur.
A urmat apoi o perioada mai putin fasta pentru artist din cauza bauturii si a exceselor, care l-a facut pe artist sa cada in uitare.

A reintrat in topul american in anul 1975 cu piesa „You Are So Beautiful „.
Parasit de prieteni, Joe Cocker a gasit puterea de a reveni in forta la inceputul anilor ’90, atunci cand cariera sa a fost practic relansata cu hituri ca „You Can Leave Your Hat On „, „Unchain My Heart „, „N’Oubliez Jamais „, „Summer In The City ” sau „Could You Be Loved „.
Iubitorii muzicii si a vocii sale in mod sigur nu il vor uita pe Joe Cocker:

.


  1. E o veste tristă, dar ne consolăm cu ceea ce a lăsat în urma lui. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

    • Fiecare dintre noi lasam ceva in urma. Toata mostenirea lor ne-a ajutat, constient sau nu pe noi ceilalti sa evoluam, sa regresam sau sa ramanem pe loc. La randul nostru, fiecare dintre noi ii influentam intr-un fel pe cei din jur.

  2. Măcar a lăsat atâtea melodii frumoase în urmă!

    • Timbrul vocii dar si melodicitatea cantecelor sale il vor pastra in mintea si sufletul multora dintre noi. Intrebarea mea este legata despre cine ii va inlocui pe cei care pleaca..

  3. Acum stii prea bine ca nu se putea altfel

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: