escu

Daca numele tau se temina in escu, eanu sau ache e clar ca aveti origini romanesti.
Ni se spune ca primul escu a fost mentionat prin 1820 cand Negoita Diaconu, un tip contemporan cu Tudor Vladimirescu, din Vladimir – Gorj, a infiintat o asezare, un sat, pe care l-a denumit Diaconesti. Mai tarziu, multi dintre cei care locuiau acolo si-au luat numele de Diaconescu.
Se pare ca aceasta nu este o gaselnita a celor din secolul XIX caci izvoarele istorice mai vechi ne vorbesc despre un Dabacescu prin 1387 in Tara Romanesca sau un Serbanescu prin 1392 prin Moldova.
Se pare ca sufixul este de origine latineasca avand forma iscus, romanescul …escu fiind un fel de adjectiv cu semnificatia de posesiune, daca imi este permis.
Asa ca voi romanii avand acest sufix in nume, se pare ca aveti origini boieresti, deoarece multi boieri sau negustori straini care si-au cumparat mosii pe aici, si-au luat si nume dupa cel al pamanturilor peste care au devenit proprietari.
Aceste lucruri fiind aflate, ne asteptam sa apara tot mai multe nume noi…

.


Reclame

  1. Hai că și numele meu are origini nobile. Se zice că racolța vine de la principele Transilvaniei, Gheorghe Rakoczi I, cel care a încercat să refacă unitatea principatelor românești. 😉

  2. Eh, știam eu că sunt cel puțin cneaghină! 🙂

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: