Rosiile, salata si altele

Va intrebati de unde ne vin rosiile acelea minunate precum nucile. De unde vin toate celelalte legume?
de aici din sudul Spaniei:
Un click pe butonasul + va duce direct la radacina plantelor.
Costa del Sol renumita pentru peisajele pitoresti admirate de mii de turisti are fata ei ascunsa. Departe de ochii turistilor se intind mii de hectare de plastic sub care, emigrantii a cine stie a cate alte natii, dar in special africani, lucreaza in conditii extreme temperatura, pentru ca sa aduca Spaniei un venit de aproape 2 miliarde de euro pe an.
Oricare dintre cei 80-90 de mii de africani care lucreaza aici, disperati in a-si gasi un loc de munca, pentru a lucra in caldura torida a serelor din plastic i s-a promis ca va castiga peste 30 euro pentru opt ore de munca pe zi. Are insa noroc daca primeste 20 euro pe zi, chiar daca in Spania, salariul minim legal pentru o zi de munca este de 44 euro.
Almeria era cunoscuta a fi cea mai saraca regiune a Spaniei, dar sfarsitul anilor 1980 a adus un boom economic datorat dezvoltarii horticulturii, ce a condus la transformarea radicala a zonei aflata langa Costa del Sol. La mai putin de 2 kilometri de hotelurile luxoase aflate pe plaje, se intinde un peisaj industrial format din mii de sere din plastic intinse pe 400 km patrati de teren stancos si arid.
Nu degeaba v-am dat acest amanunt. Cultivarea legumelor pe aceste terenuri nu se face prin plantarea in sol. Aici este vorba de cultura hidroponica a legumelor. O metoda de crestere a plantelor in solutii cu nutrienti minerali, fara sol. Radacinile stau intr-un mediu inert cum ar fi vata minerala, rumegus etc, udat cu solutii fertilizatoare sau saruri chimice.
Atunci cand va tociti cutitul dorind sa taiati o rosie pentru salata, sa va aduceti aminte motivul.

sere

  1. Roşii mănânc numai vara şi, pe cât posibil, din alea murdare de pământ, adică de la bătrânelele care vin cu câte 10-20 din grădină. Măcar atât….

  2. Încă mai aștept să se coacă roșiile vecinilor, iar până atunci mă mulțumesc cu castraveții lor. Oi fi eu pofticios, dar am și răbdare pe măsură.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: