Gandul de duminica – Batalia politica si binele natiunii

Ma intrebam ce anume avea sa-mi puiasca mintea astazi, in aceasta zi de duminica. Uite de exemplu ma intrebam ce anume inseamna batalia politica.
O definitie libera ar putea fi urmatoarea: Partidele isi trag unele altora suturi sub centura, pentru a ajunge la putere, motivul declarat fiind binele natiunii. Asa ca, dupa lupta si unele si celelalte, aplecate de spate si cu mainile tinandu-se de locul dureros, ca la unele le-a ramas doar locul, isi iau tara si locul inapoi pe fotoliile parlamentare si isi ingrasa gusile si conturile, din ridicatul de maini.
Dupa cum a votat natiunea, atunci aproape jumatate sunt multumiti si cealalta jumatate nu, depinzand de tabara in care se afla. Desigur stim ca nu poate fi multumita toata lumea, chiar daca in fiecare parte domneste hotia si minciuna.
Dar aici apare o a doua intrebare care ma face sa ies din tiparul gandului de duminica, aceluia a unei singure intrebari:
-De ce trebuie ca populatia sa se divizeze de o parte sau cealalta a politicii, odata ce oricare din cei ajunsi la putere, vor binele natiunii ?

Reclame

  1. Binele națiunii?! Să fim serioși, că nimeni nu mai crede această afirmație! Chiar și cei care o declară știu că nu-i credem, iar noi știm că ei știu că știm…

  2. Şi uite-aşa, de fiecare dată, la fiecare 4-5 ani, din bine în mai bine, spre noi culmi… Numai noi, nerecunoscători, nu pricepem „sacrificiul” celor care vor pe scaunele alea de deputaţi, senatori şiiii last but not least… preşedinţi. Nu ştiu de ce-mi vine în minte o sintagmă ca o concluzie, aia cu mai binele, duşmanul binelui….

  3. Psi „binele natiunii” e una si „interesul national” e alta! Asta, al doilea, iti permite cam orice si in primul rand iti permite sa-ti fie bine intai tie si apoi restului natiunii. Simplu, nu? 🙂

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: