Recunostinta

Gandul de duminica imi vine de la o intamplare care poate fi ca oricare alta.
Este joi iar ceasul din dormitor arata ora 21 si 24 de minute. Sunetul lung al soneriei de la poarta tulbura linistea serii de vara. Cei doi soti erau deja la odihna, dupa ce toata ziua trebaluisera pe langa casa. Sunetul se repeta la fel de insistent. Un schimb de priviri si el se imbraca pentru a deschide. O tanara femeie astepta in fata usii increzatoare ca aceasta se va deschide intr-un final. A treia apasare pe butonul soneriei se auzi odata cu sunetul cheii in broasca.
-Buna seara domnul… Imi cer scuze pentru vizita mea de la aceasta ora, dar la numarul de telefon pe care il stiam, nu a raspuns nimeni. Am venit de departe si voiam neaparat sa o vad pe doamna profesoara. Nici nu puteam sa imi imaginez sa trec prin oras fara sa o vizitez.
Tanara femeie trecea din nou pragul casei dupa douazeci si cinci de ani, de cand doamna profesoara i-a indrumat pasii pentru examenul de admitere la facultatea de medicina. Dupa terminarea facultatii a plecat in Franta impreuna cu viitorul sot, medic ca si ea. Si-au facut un rost, au o casa si o familie frumoasa. Ii este recunoscatoare doamnei profesoare pentru rabdarea si tactul de care aceasta a dat dovada atunci, demult.

huffingtonpost.com

GRATITUDE
Original photo from: huffingtonpost.com

.


 1. 9

  Uite că asemenea oameni, ca doamna profesoară din povestea ta, merită să fie profesori. 🙂

 2. Și eu am avut o astfel de profesoară, pe care am regăsit-o de un an, prin facebook. 🙂

 3. poate dau de ei p-acilea, pân Franta… 😉
  * * *
  à propos de recunostinta, daca ai timp si „chemare”: 🙂
  https://myvirtualplayground.wordpress.com/2014/12/20/the-mirror-inside-our-minds-gratitude-is-the-memory-of-our-hearts/

  • Mélanie, iti doresc sa ii intalnesti pe acesti romani doar pentru ca sa stati la o poveste si o inghetata, la vreo terasa de pe Champs-Élysées sau pe una din plajele de pe Riviera Franceza, sa spunem pe cea de la St. Jean de Luz, ca este mai linistita. In rest zile frumoase si pline de bucurii !

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: