Misterioasa Selena

A aparut ca din Neant si o vad acum, ca prima oara. Tristetea-i adauga mister frumusetii sale, iar chipul ei este cantat de poeti. Mi s-a strecoarat subtil in piept iar taina care-o poarta nu o voi afla vreodata. Selena…
Legenda spune ca undeva in trecut, sa fi fost cam patru miliarde si jumatate de ani in urma, un corp ceresc a lovit Pamantul. Din inclstarea fortelor ar fi aparut ea. Si-a aruncat vesmintele si chipu-i luminos revarsa raze de lumina si fiori. Acelasi chip tot timpul.
Pentru multi este doar un martor mut al trecerii noastre prin viata. Pentru altii este fascinatie si subiect de cautari. A propos, stiti de ce isi arata acelasi fata. Se datoreaza faptului ca perioada sa de rotatie in jurul propriei axe este egala cu cea de revolutie in jurul Pamantului, adica de 29,5 zile. Asta face ca niciodata fata necunoscuta sa nu fi fost vazuta vreodata de vreun pamantean. Nu este un fapt unic in sistemul nostru solar. La fel se intampla si cu Charon, saltelitul lui Pluto sau cu Phoebos sau Deimos care isi arata intotdeauna aceeasi fata planetei Marte. Chiar si Mercur sta de milioane de ani cu o singura fata catre Soare, cealalta fiindu-i vesnic in intuneric si frig total.
Chiar daca Luna este intr-o continua rotatie sincrona in jurul planetei noastre, si nu isi arata decat o fata, sonda spatiala sovietica Luna 3, i-a spulberat misterul in anul 1959 atunci cand i-au fost facute primele fotografii ale celeilalte jumatatii nevazute, iar cosmonatuii misiunii Apollo 8, au fost primii care au avut sansa sa o priveasca cu proprii ochi, prin hubloul navei spatiale.
De atunci, mai multe misiuni ale agentiei spatiale americane, NASA au avut ca sarcina studierea in detaliu a fetei nevazute a Lunii. Si au facut-o continuu pana la misiunea Apollo 17 despre care, oficial se spune ca ar fi fost si ultima misiune cu echipaj uman pe Luna.
Intre 1969 si 1972, 12 americani, au pus piciorul pe Luna. Cel putin asa sustin ei. Dupa care nimeni nu a mai atins solul satelitului nostru “natural” .
Motivul pentru ca ni s-a taiat asa de repede pofta, poate sa fie acela care apare intr-o presupusa convorbire, dintre cosmonautii Neil Armstrong, Buzz Aldrin si Centrul de Control de la Hustin din data de 20 iulie 1969, acestia fiind in timpul misiunii spatiale Apollo 11:

Armstrong:
– Ce a fost asta? Ce dracu’ a fost asta? Asta e tot ce vreau sa stiu!
Centrul de Control:
– Ce se intampla acolo? (intreruperi, paraziti) Apollo 11, ma auzi? Ce se intampla?
Apollo 11:
– Chestiile alea sunt imen¬se, domnule! Enorme. Oh, Doamne! Nu-mi vine sa cred! Repet, mai sunt si alte nave spatiale aici, aliniate pe marginea cealalta a craterului! Ei sunt pe Luna si ne privesc acum!
Armstrong & Aldrin:
– Astea sunt lucruri gigantice. Nu, nu, nu este o iluzie optica. Nimeni nu va crede asta!
Houston:
– Ce… ce… ce…? Ce naiba se intampla? Ce s-a intamplat cu voi?
Armstrong & Aldrin:
– Ei sunt aici, sub suprafata.
Houston:
– Ce e acolo? (paraziti, emisie intrerupta, interferente) Controlul cheama Apollo 11.
Armstrong & Aldrin:
– Am vazut niste vizitatori. Ei au fost aici pentru un timp, observand instrumentele.
Houston:
– Neclar! Repetati ultima informatie!
Armstrong & Aldrin:
– Spun ca aici sunt si alte nave spatiale. Sunt aliniate pe marginea cealalta a craterului!
Houston:
– Repetati, repetati comunicarea!
Armstrong & Aldrin:
– Am conectat transmisia automata. Imi tremura rau mainile si nu mai pot face nimic. Incercam sa filmam. Dar daca aceste camere nu vor inregistra nimic, cine ne va crede?
Houston:
– Ati inregistrat ceva pe film?
Armstrong & Aldrin:
– Nu avem niciun film la noi. Am facut trei fotografii. Farfuriile zburatoare sau ce-or fi ne-au stricat filmul.
Houston:
– Aici controlul. Unde sunteti acum? Ce-i cu galagia asta despre OZN-uri? Terminat.
Armstrong & Aldrin:
– Au aterizat aici. Sunt aici si ne privesc. Se uita la noi.
Houston:
– Oglinzile, oglinzile le-ati instalat?
Armstrong & Aldrin:
– Da, sunt puse unde trebuie. Dar oricine a venit cu navele alea spatiale, cu siguranta maine poate veni sa ni le demonteze. Terminat.

Dialogul de mai sus, pare rupt din filele unui scenariu de film SF. Este drept ca aceste chestiuni astazi, par o joaca de copii pe langa ce productii a generat lumea filmului.
Intrebari insa persista iar fara un raspuns corect la ele imaginatia oamenilor poate crea orice scenarii.
Fotografii de mare rezolutie ale Lunii sunt puse astazi la dispozitie largului public. Fiecare poate descoperi singur cu ajutorul unui program foto editor, prin mariri succesive, o multime de lucruri interesante, mai putin pe acelea peste care a fost facut blur. In acelasi mod, elemente ale unor imagini ale aceluiasi loc de pe Luna, nu mai apar deloc pe alte fotografii ulterioare. Informatiile acelea au fost posibil secretizate. „One small step….”

Si sa nu uit: Analiza esantioanele de roca aduse de pe Luna au o vechime de 20 miliarde de ani, adica cam de patru ori mai vechi decat cele de pe Pamant. Macar aici sa se fi pus de acord specialistii.

Fata vazuta si nevazuta a Lunii

.


Reclame

 1. july

  Multe s-au scris despre acest little step si pentru ca nimic nu dezmint oficialii, cred ca exact asta a fost, a big lie for little humans.

  • intradevar, multa cerneala a curs pe marginea subiectului si nu se va opri decat atunci cand se va sti adevarul sau atunci cand nimeni nu se va mai intreba ce este chestia aceea luminoasa de pe cer.

 2. Erau niște ciobani din România, care la întrebarea lui Armstrong: „Cu ce ați venit aici?”, au răspuns inocent: „Cu brânză…”. 😀
  Din câte știu eu, nici măcar Universul nu are o vechime mai mare de 15 miliarde de ani. Poate doar unul paralel.

  • Ma intreb cine si de ce se ocupa cu toate aceste mistificari. Stim doar ca in anii razboiului rece, se recurgea adesea la aceasta inducere in eroare a adversarului.
   Celebrul Stephen Hawking aprecia varsta Universului la 13,7 miliarde de ani.

 3. 9

  Or fi fost imaginile reflectate de oglinzile montate de ei. 😉

 4. Pingback: Liebster Award Nomination | La Fée Blanche

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: