Veninul de vipera

Veninul viperei este produs de niste glande salivare modificate si este stocat intr-o glanda veninoasa situata in fosa postorbitala. Daca vipera injecteaza acest venin continand ammoditoxina A, prin intermediul dintilor retractili, victimei ii apare imediat un blocaj presinaptic neuromuscular cu oftalmo-plegie. Si asta este cel mai putin important efect. Manifestarile sistemice apar in primele 20 de minute: Insuficienta respiratorie, hipotensiune, tahicardie, infarct miocardic acut, coagulare intravasculara diseminta etc.
Adica mai pe scurt, daca nu iti este administrat imediat un antidot, dai ortul popii.
De ce aceasta introducere?
Este un fel de premisa sau daca vreti partea de ipoteza unei demonstratii.
Ghepardul… Stiati ca este cel mai rapid animal de pe pamant? Viteza record inregistrata a acestei feline este de 101 km/h. Faceti va rog comparatie cu viteza maxima atinsa de un atlet : 40 km/h.
Rechinul, crocodilul, hipopotamul, elefantul, sunt doar cateva dintre animalele care au „ceva” care le fac de temut.
Ca sa o luam pe scurtatura sunt animale puternice si animale de tip „hrana”.
Omul a devenit, datorita unei ciudatenii a sortii, cel mai mare pradator de pe Pamant de care animalele ar trebui sa se fereasca. Si nu numai ele…
Cel care a adunat atatea fiinte, pe acest graunte de nisip din Univers, numit Pamant, cred ca asista cu interes la un joc de-a existenta in care miza este viata. Sau cu alte cuvinte, cel mai bun traieste. Unii ar denumi aceasta un proces de selectie naturala.

.


  1. Şi cînd te gîndeşti că la o adică n-avem nici gheare, nici canini cine ştie ce, că se cariază des, nici blană prea deasă… Nu alergăm prea repede să ne păzim posteriorul, de căţărat în copaci… ne-au luat-o înainte şi urşii… Aveam toate datele unei specii-pradă… 😉

  2. Noi avem kalașnicoave, la ce ne mai trebuie altceva? 😉

    • Ei uite ca nu s-a saturat cu kalasnicoavele acelea. Au inventat si tancuri si portavioane si chiar rachete cu raza medie si mare de actiune echipate cu focoase nucleare.

  3. 9

    Omul e un pradator de temut pentru ca ucide fara a fi nevoit s-o faca.

    • Omul isi arata puterea oriunde. Chiar si in interiorul colectivitatii in care traieste alaturi de ceilalti, pe care intotdeauna doreste si adesea reuseste sa ii supuna.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: