Dragostea trece prin stomac sau nu ?

Vajnicii cercetatori americani si psihologi de renume mondial au studiat si au ajuns la o concluzie unanima precum ca dragostea ar trece prin stomac.
Preocupat si eu cu mult timp in urma, de aceasta problema, mi-am spus in barba:
-Ce prostie!
Studiul pe care l-au facut cei din cadrul catedrei de psihologie a Universitatii din California a presupus tinerea pe nemancate timp de 8 ore a unui grup de tinere cu masa corporala normala. In loc de mancare, acestora li s-au proiectat un film continand imagini cu tenta erotica, timp in care, cu o aparatura specifica, cercetatorii le scanau creierul.
A doua parte a studiului a urmat aceeasi procedura, insa dupa ce le-au lasat pe tinerele femei sa manance pe saturatelea.
La sfarsit au tras ei de concluzie ca femeile erau cu mult mai receptive la acele imagini fiind cu stomacul plin.
Chestiunea aceasta este exact ca si in cazul exeprimentelor acelea pe purici, in care savantul-sef pune un purice pe o masa si ii comanda acestuia: -Sari! Si puricele… sare.
Savantul ii taie picioarele, dupa care ii ordona din nou: -Sari! Si puricele nu mai sare.
Savantul isi noteaza: “Puricele fara picioare nu mai aude”.
Asa ca tot cercetatorii au stat ei cativa ani, au cujetat mai profund si au hotarat: Bah nu-i de deloc clar.
Asa ca cercetatorii de la Universitatea din Ohio, nemultumiti de rezultatele colegilor lor, au facut la randul lor un nou studiu si au descoperit ca barbatii se gandesc in aceeasi masura la sex cat si la alte nevoi precum dormitul sau mancatul.

Ca de exemplu, ei au constatat ca un barbat se gandeste de circa 19 de ori pe zi la sex, de 18 ori pe zi la mancare si de circa 11 ori la somn, asta in timp ce femeile de numai 10 ori pe zila sex, de 15 ori la mancare si de 8 ori la somn.
Din acest studiu reiese doar concluzia ca barbatii mediteaza mult mai intens la nevoile fizice decat femeile.
Dupa parerea mea, un studiu exhaustiv ar fi trebuit sa includa o analiza stiintifica pe un numar mai mare de subiecti, avand preocupari si varste diferite, ocupatii, stare civila etc.
Spre exemplu, in timp ce unele studii arata ca marimea conteaza, altele demonstreaza cat de eronata este aceasta concluzie, intrucat femeile au evoluat astfel incat se implica mai puternic intr-o relatie de lunga durata decat intr-o aventura ocazionala in care nu intotdeauna afectarea emotionala si atitudinea ocrotitoare si tandra a partenerului este direct proportionala cu ce am spus mai inainte.
Rezultatele unui alt studiu, facut bineinteles tot de cercetatorii americani, care demonstreaza faptul ca femeile isi pierd mai repede interesul pentru propriul aspect fizic decat barbatii, chiar daca felul in care arata propriul corp este considerat principalul responsabil al fericirii.
Un alt studiu recent a demonstrat ca barbatii au un ceas biologic intern, care incepe sa bata dupa ce barbatii trec de varsta de 30 de ani. Ce ar reprezenta acest lucru nu as vrea sa dezvolt.
Toate aceste elemente pot oferi o imagine din ce in ce mai completa asupra intrebarii daca dragostea trece prin stomac sau nu.

Rezultatul studiilor mele prinvind interesul pentru dragoste vs varsta, par sa infirme faptul ca dragostea trece prin stomac:

GRAFIC

.


Publicitate

  1. Cred că cercetătorilor le era foame când au tras astfel de concluzii.

  2. july

    Ma gandesc ca au facut studiul pe aspirante la Master Chef, altfel nu se explica de ce se gandeau mai mult la mancare decat la sex. :)))

  3. Dragostea nu trece prin stomac!

  4. Dacă bărbații se gândesc atât de mult la sex, mâncare și somn, e clar că ei sunt mai gânditori decât femeile, care în timpul ăla… bârfesc. 😉

  5. Cum să treacă dragostea prin stomac?! Să sperie fluturii?! 😯

  6. Articolul e foarte interesant!! Asa… poate inteleg si eu mai bine barbatii! Sau femeile! 😀
    Dar… comentariile sunt… fantastice! :)))

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: