Zanarkand

Vorbeam intre-un articol trecut despre prapastia, cel mai adesea datorata diferentelor culturale, care uneori desparte pe cei tineri de cei mai in varsta, ce face inevitabil ca unii sa nu ii inteleaga pe ceilalti.
Este un fenomen binecunoscut care adesea se transforma in mari drame cu consecinte neprevazute. Efortul facut de mediatori prin indemnul la toleranta, poate crea o punte de legatura peste aceasta prapastie cascata intre mai noua si vechea generatie de traitori pe acest pamant.
Poate nu mai este nevoie sa argumentez cu ceva dar am sa o fac. O bucata muzicala, doua interpretari.
Una pe intelegerea unora, alta pe intelesul celorlalti. Stiu ca tu le vei aprecia la fel de mult pe amandoua.

Final Fantasy X To Zanarkand – Orchestra Live

Shogun – Zanarkand (Albumul „Dragon” )

Fragmentul pe care l-ati ascultat sau nu, in cele doua interpretari, este tema muzicala de la „Final Fantasy„, un joc video creat de Hironobu Sakaguchi si dezvoltat de firma Square Enix mai pe scurt Square.
Este primul joc din serie, publicat in 1987 si conceput de Sakaguchi ca un ultim efort al sau in industria de jocuri, iar succesul de care s-a bucurat acest joc video s-a datorat inovatiei pe care au adus-o cei de la Square prin efectele vizuale, includerea de filme video full motion, modelele de caractere foto-realiste, dar mai ales pentru muzica orchestrata de Nobuo Uematsu, care i-a adus acestuia si un meritat premiu Grammy.
Seria a fost de un real succes comercial care au facut ca Square Enix sa aiba unul dintre cele mai bune jocuri video de vanzare din toate timpurile, cu peste 110 de milioane de unitati.

  1. Nu știu jocul, nu mi-e cunoscută nici tema muzicală, dar le-am ascultat pe amândouă și chiar că sunt foarte frumoase ambele: una clasică, cealaltă care pe alocuri nu mai seamănă deloc cu prima, dar la fel de ”ascultabile”. Dar dacă aș opta mai mult pentru varianta doi oare poate să însemne că sunt mai mult tânără decât… matură ? 😀 💡

  2. Și eu am ascultat pentru prima dată această temă muzicală, amândouă mi-au plăcut la fel de mult, fiecare având farmecul său, a doua părându-mi cunoscută (poate dintr-un film, nu știu…).
    Toate cele bune !

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: