Am comis-o!

Va intrebati probabil de ce nu mai scriu de atata timp… Simt ca trebuie sa ma explic.
De catva timp am fost lovit in moalele capului cu adevarul crunt ca istoria se repeta. Cine a citit romanul lui Frederic Beigbeder, stie la ce ma refer. In plus, chiar daca in mare parte sunt de acord cu multe din afirmatiile aflate intre copertile cartii sale, eu chiar pot sa-i contrazic titlul cartii care afirma ca “L’Amour dure trois ans”. Cel putin in cazul meu, eu as reduce-o la un an !!!
As putea sa dau apreciere spre exemplu afirmatiei ca „Pentru ca dragostea sa dureze intotdeauna, e de ajuns sa traiesti in afara timpului.”
Este pe cat de simpla pe atat de profunda chestia asta. Chiar daca dragostea inseamna ceva chimie in interiorul nostru, aici este vorba de fizica pura.
Si daca consideram ca de fiecare data cand ne indragostim este o adevarata sarbatoare in viata noastra de ce nu as aprecia si vorba omului asta, care spune ca “Cele mai frumoase serbari sunt cele din interiorul nostru.”
Acum trebuie sa imi intelegeti euforia dar puteti fi linistiti. Sa nu credeti ca eu imi voi parasi principiile de baza pe care m-l le-am faurit si dupa care ma ghidez, pret de atatia ani. Pentru mine, materialitatea este un principiu esential, asa ca sigur o sa imi revin. Sper.
In romanul in cauza si chiar in lumea noastra inconjuratoare, este un adevar punctual ca  “Pentru ca sa infloreasca, o femeie are nevoie de un barbat care s-o admire.”
Pe de alta parte, se poate mentiona si afirmatia autorului, la care subscriu si eu, ca “Sa iubesti pe cineva care te iubeşte este narcisism. Sa iubesti pe cineva care nu te iubeste, asta da, dragoste.”
Ei bine asta mi se intampla mie. Acum va las sa judecati si singuri:

 1. Gi…haide să-ţi zic una tare! Te ţii? „Femeia, dacă iubeşte, înfloreşte!” Ei? Tare sau ce? Pariez că la asta nu te-ai gîndit! 😆

  • Ah, chestiile astea le studiam cand mergeam la gradinita. Pot chiar sa aduc si o mica corectie acestei afirmatii, care ofera o mai mare precizie afirmatiei: Femeia infloreste doar daca se simte iubita.

 2. 9

  Sunt superbe. Te inteleg perfect!

 3. Nu e de judecat. E de amintit sau reamintit, de simţit şi … atât. Cred că greu ai găsi pe cineva care să nu ştie despre ce vorbeşti.

 4. Cred ca e una dintre cele mai grele perioade din viata unui om.In cazul meu, durere asemanatoare am simtit doar cand mi-a decedat cineva apropiat din familie.
  Insa in timp, ai sa-ti recapeti zambetul si ai sa te vindeci si ai sa poti sa judeci situatia la rece, fiindca nimic nu dureaza o vesnicie Charles Chaplin.

 5. Cei care sunt îndrăgostiți de narcise, pot fi bănuiți de narcisism? 🙄

 6. M-am înrolat și eu! Acum am o grădină de trandafiri! Ai tăi sunt superbi. Cel mov este Sissi?

 7. Boala grea… am si eu câțiva din galeria ta: al doilea, al treilea si ultimul. Acum nu mai stiu daca sunt același soi sau doar aceeași culoare, dar stiu ca ai mei sunt foarte parfumați.

 8. Sunt cu adevarat minunati, insa niciodata o fotografie nu va putea sa iti spuna totul despre trandafiri. Trebuie sa traiesti printre ei pentru ca sa te umpli de bucuria pe care ti-o pot oferi.
  Si pentru ca tot suntem la „momentul adevarului”… iti multumesc pentru interesul cu care mi-ai citit „din prima” cum s-ar spune, o multime de posturi.
  Imi doresc sa gasesti lucruri placute sau interesante si in multe altele.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: