Locuri pitoresti

Turismul a devenit in zilele noastre o activitate curenta as putea spune avand ca scop recreerea sau odihna dar la fel de importanta ca si cea desfasurata pentru cumparaturi sau afaceri.
Pornind de la Rasarit la Apus si de la Miazazi la Miazanoapte, iubitorii de calatorii pot strabate pamantul in lung si in lat pentru a-si aduce benficii in sferele de interes ale fiecaruia, dupa cum am spus. Sunt locuri pitoresti pe care multi dintre noi le-am vizitat sau le avem pe agenda.
Despre Tara Soarelui Rasare va pot povesti o multimede lucruri, dar mai bine cititi „Shogun”, romanul scriitorului James Clavell. In paranteza fiind spus, la vremea la care l-am citit am fost foarte impresionat, mai ales de scenele… de lupta.
Aflam de aici ca pe vremea cand europenii alergau bizonii cu ciomegele, sa le crape capul si sa-i manance, acestia cunosteau si mai ales foloseau apa calda in scop igienic.
Este miracolul de la Rasarit in care harnicia locuitorilor au facut din aceasta un miracol al civilizatiei moderne.
La polul opus de afla Tara Galilor. Esteun loc incarcat de istorie dar si locul rivalitatilor dintre cele cateva state care formeaza Regatul Unit al Marii Britanii, al carui steag suprapune culorile si insemnele celoralalte state componente: Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.
Poate fi si un motiv pentru care arheologii sustin ca pietrele care formeaza astazi grupul de la Stonehenge ar fi putut fi construit pentru prima data in ceea ce este acum Tara Galilor si unde au fost construite si unde au ramas pietrele timp de 500 de ani pana au fost demontate si carate la Wiltshire, aducand ca argument ca piatra ce formeaza potcoava interioara ared originea in Pembrokeshire, la aproximativ la 225 km de Salisbury Plain.
Tara de Foc, descoperita de vestitul navigator Fernando de Magellan in timpul primei calatorii in jurul lumii din anul 1520, apoi de Sir Francisc Drake la ordinul Coroanei britanice lucru care a starnit nelinistea puternicii Spanii si apoi teritoriu de continua disputa intre Argentina si Chile, generata de pretentiile teritoriale reciproce ale celor doua state.
Tara lui Cremene un alt loc plin de istorie dar si de tentatii gastronomice, un loc fara stapan unde fiecare face ce-i place, fara sa dea seama cuiva, un loc minunat in care cainii umbla cu covrigi in coada, din care dau atat de bucurosi pana acestia se invart mult deasupra noadei, astfel ca fiecare sa ii poata culege si sa-i manance pe gratis.
Tara lui VodaPrinLoboda, este un loc ideal pentru unii iubitori de calatorii pe banii prostilor. Este locul ideal pentru pasionatii de internet a carui viteza depaseste cu mult pe cea a gandului. De aceea nimeni nu mai gandeste ci ia de bun ce e pa net.
Tara lui PapuraVoda o alta destinatie pentru turistii de toate natiile, care pot merge si face orice fara a avea teama ca pot fi pedepsiti vreodata pentru incalcarea legilor, pentru ca pur si simplu acestea nu exista pentru ei.
Tara LuiRosuImparat , o tara destinata celor cu sange fierbinte, o tara intinsa pana la cercul polar de nord si invecinata cu cine vrea ea. Este locul perfect unde pot fi incercate caciuli din vulpe polara sau unde altii au putut beneficia si de o sedere mai indelungata in aceeasi zona.
Tara lui NegruVoda sau CernaVoda, undeva pe acolo, de un mare interes pentru grupurile de turisti chinezii in mod special, pentru obiectivele sale turistico-energetice si de agreement.
Tara Hategului sau mai pe romaneste Hátszegvidék, o experienta de neuitat, pentru valorile sale etnografice si culturale romanesti, acolo unde traditia se impleteste cu modernul.
Tara In Care Nimeni Nu-i Profet In Tara Lui, unde incepe si unde se va termina istoria lumii. Loc de intalnire a celor trei mari religii iudaica, crestina si musulmana. Loc calcat si rascalcat de mii de pelerini cu ganduri pioase.
Tara Aluimata, o destinatie turistica foarte frecventata de majoritatea romanilor trimisi aici de cei care au mai vizitat acel loc de rai. O zona a lumii avand o rezonanta biblica ce aminteste de Gradina Edenului ca si de antagonica denumire a localitatii aceleia din Croatia, ca si destinatie finala.

.


Reclame

 1. 9

  Ai uitat de Ţara minunilor. 😉

  • Ah, doamne, asa este… si nu imi gasesc nici o scuza. Dar intelege si tu ca era 4 dimineata.
   Promit sa ma revansez cat de curand cu o postare exclusiva

 2. A fost cândva și Țara lui Andrei, în ea se desfășurau activități care protejau natura, eco sau așa ceva. Numai că ea fiind o subregiune din Țara lui PapurăVodă firește că a fost înghițită, înglobată, mă rog, a dispărut cumva… păi cum adică să acționeze eco cineva în țara aceea cu atâtea oportunități la niveluri foarte înalte ? Ce, erau de capul lor ? 😀

  • A fost, gata! De mortuis nihil nisi bene.
   Uite te pun in fata dilemei la care nici macar Ienachita Vacarescu nu a gasit raspunsul:
   Intr-o gradina,
   Lang-o tulpina,
   Zarii o floare, ca o lumina.

   S-o tai, se strica!
   S-o las, mi-e frica
   Ca vine altul si mi-o radica.

   • Pe versurile astea avea și Tudor Gheorghe un cântec minunat, cândva demult. Dacă îl găsesc ți-l trimit ca să vezi cât de frumos suna pe vocea lui…

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: