Invăţătură a acelui Tac-su voievod cătră fii-su Oaie şi cătră alţi domni, cătră toţi

Scrisoarea I-a

Iata, ca va aduc aminte, fratilor, urmatorii lui Hristos si pastorii turmei lui, sa nu va izminiti intru lenevia voastra, nici sa sa ingreuiaze inimile voastre cu mancari multe si cu betii, ca mine, ce neincetat faceti voia lui Dumnezeu si iubiti dreptatea lui, cum zice prorocul.
-Apoi tata, ce nevoia noastra ne va fi de ue?
-Iti trebe Oaie, ca sa te civilizeze, ca de-ti e drag mult la ei si vrei si tu la tine, apoi tre sa te n-vete careva cum si ce. Ca acela ce va sa sa faca sot veacului acestuia si iubeste lipsa sufletului in ospete si betii, acela sa va trece veacul acesta si ca umbra se va duce si slava lui ca fumul va pieri.

-Da ne pune sa strangem selectiv pocalele de sticla in loc sa le aruncam cat colo.
-Apoi da ba Oaie, ca gunoaiele te vor acoperi si va trebui sa scormonesti dupa ele in fundul pamantului dupe ele, ca acei multi saraci si urgisiti de cauta prin gunoaie.
Ca toata avutia noastra sa va termina intr-o zi.

-Si inca ce trebe sa le facem noi milostenie si le dam noi bani, noi ce suntem niste oameni saraci si n-avem venit de nici o parte ci de abia ne ajunge pre saracia noastra?
– Or avutara Oaie ca mult au pradat da si mult or muncit. Amu la vremea noastra de nevoie, poti lua de la ei, da trebe sa dovedesti ca nu suntu pentru tat-su, ma-sa ficiorii si fetele si alte rudenii toate pentru obiceiurile si naravurile noastre rele.

Reclame

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: