mendacium

Se lasase seara. Razele lunii s-au asternut peste toate, raspandindu-si in jur mirajul culorilor. In fata casei, batranul continua sa se legene in balansoarul vechi privind calm in zare, fara o tinta anume. De undeva din casa se auzea un glas de femeie care vorbea cu voce ridicata. Nori cenusii se aranjau amenintatori pe cer. Galagia inceta brusc. Capul ei se ivi in cadrul usii si i se adresa cu un glas enervat:
-Nu mai accept nici o amanare. Maine sa imi dai banii aceia !
Batranul se incrunta iar degetele i se inclestara pe bratele fotoliului. De undeva din inalturi o lumina isi facea loc prin negura.
-Nu am nici un ban de cate ori sa…
Lumina venita de sus ii curma ultimele cuvinte. Ploaia se asternu peste trupul ramas fara suflare.
……………….
Sub acoperisul adapostului de munte, cei doi tineri isi inteteau imbratisarile iar buzele lor flamande se cautau incontinuu. Intarziasera prea mult pe cararea care ducea catre cabana iar acum ploaia rece si deasa le-a luat orice speranta de intoarcere. Pentru o clipa ea se desprinse din imbratisare si il privi cu ochii ei mari scaldati de lumina iubirii:
-Spune-mi sincer, dar sincer, ma iubesti cu adevarat?
Pentru o clipa baiatul ramase perplex. Nu se asteptase la o asemenea intrebare cand era convins ca mai avea atat de putin pana sa ajunga acolo unde dorea. Era aproape enervat de intrebarea stupida care ii sterse tot avantul.
Stropii de ploaie se intetisera si aproape i se facu frig. Ea il privea mai departe asteptandu-i raspunsul. El se ridica si iesi afara din adapost lasand ca picaturile sa ii loveasca fata.
-Da, sigur te iubesc, stii doar ca..
Fulgerul lovi napraznic.
……………….
Strada era luminata pe ici pe colo de lumina slaba a becurilor prafuite. Cei doi barbati mergeau alaturi vorbindu-si cu voce tare. Terminasera programul la uzina si acum se intorceau acasa.
Pentru cel mai in varsta nu fusese o zi deloc buna. A fost chemat de seful de sectie pentru a da socoteala despre o greseala care ar fi trecut cu siguranta, neobservata daca careva dintre colegi lui nu l-ar fi reclamat.
-I se putea intampla oricui la urma urmei. Chiar si tie!
Celalalt parea sa nu auda lamentarile. Isi ridica gulerul hainei si isi indesi pasii departandu-se.
-Spune-mi de ce a trebuit sa ii spui, striga batranul.
-Nu i-am spus eu si mai lasa-ma in…
Lumina orbitoare trecu pe langa stalp si lovi.

Undeva acolo sus, in cer, Dumnezeu luase decizia…

Jupiter

  1. Recunosc că am căutat titlul 😳
    Mi-au dat târcoale nişte fiori…

  2. Fulgerul lovește mai des decât câștigul la loto. Dar amândouă pot avea consecințe fatale.

  3. Te-a prins vreodată singur o furtună cu fulgere și trasnete în natură, adică undeva unde să nu te poți adăposti? Dacă da, aș fi curioasă ce ai…ă ăă, făcut?

    • Nu m-a prins niciodata o astfel de furtuna insa daca ar fi sa fie vreodata, m-as lipi cu burta de pamant si as ramane acolo pana se termina. Asta cunoscand ca fulgerul loveste orice lucru care este mai inalt decat nivelul solului. 🙂

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: