Gandul de duminica – Despre SEO

Duminica dimineata. Inainte sa iti faci dusul inviorator si de a-ti fi baut cafeaua, iata ca nu ai ce face si privesti in gol spre fereastra camerei, intrebandu-te ce ai facut bine sau rau in saptamana care a trecut. Si incepi prin a depana ganduri…
Ei bine, printre multe chestiuni personale si desigur nepublicabile, eu ca si multi altii, mi-am pus si intrebarea despre cum este oare sa ai intr-o singura zi un numar de peste 250 de cititori de pe trei continente la o postare de rahat facuta in zece minute si scrisa in limba engleza si numai 6 (sase) cititori la un post scris in limba romana, pentru care ai studiat cam patru sau cinci zile, informanandu-te si cautand formularile cele mai potrivite, pentru a condensa in doar cateva randuri o tematica foarte complexa…
Ei bine se pare ca interesul romanilor pentru bloguri este capabil sa dea peste cap toate regulile stabilite de specialistii in „SEO” pentru o buna apreciere a blogurilor, atat din partea motoarelor de cautare dar mai ales a cititorilor.
Cu chestii de alde… „sa ai continut original, poze frumoase, sa scrii des, gramatical si ortografic, sa raspunzi la intrebari si comentarii, sa vii mereu cu noutati, sa pui suflet in ce faci”, cu care vine „SEO” sunt baliverne.
Pe nimeni nu impresioneaza indeplinirea acestor criterii care se vor fi aplicand probabil altora. Asta este inca o dovada, daca mai era nevoie, ca romanii sunt fiinte cu totul speciale, care nu pot fi „pacaliti” cu tehnici de manipulare ieftine, cum ar fi regulile enumerate mai sus.
Va spun toate astea pentru ca sa putem avea un schimb de opinii, prin care sa incercam sa descoperim care ar putea fi temele de interes pentru care romanii „se dau pe net”. Este fara sens sa ma intrebati de ce ma chinue gandul asta. Nu as sti sa va raspund.
Uite am sa incep eu prin a opinia ca stirile politice, mondene si de cancan ar putea sa fie printre cele mai solicitate. Cu acestea putem scadea cam 60 procente din cei care acceseaza internetul. Acestia este posibil sa fie publicul aflat cu varsta intre 20 si 40 de ani.
Cei sub 20 de ani au „referate online”, „facebucul” si „iutubul” si le este absolut suficient. Mai scadem din cei ramasi un procent de 30 procente.
Un numar de 8 procente care ii reprezinta pe cei trecuti de 40 de ani, par a fi cei interesati de o lectura placuta, avand acea amprenta umana, ce isi gaseste reprezentarea in poezii, nuvele sau chiar unele trairi personale ale scriitorilor de bloguri.
Ultimele doua procente ar putea sa ii cuprinda pe oamenii care publica sau cauta lucrari stiintifice care fac parte din sfera lor de activitate.
Si acesta este doar „la prima strigare”, pentru ca daca adaugam variabile legate de personalitatea fiecaruia, lucrurile o iau razna chiar si in cadrul fiecarei grupari. Dar oare intereseaza pe cineva?
Nu mai bine aplic principiile aleSEOricum mai bine de amicului meu si mai dorm nitel, in loc sa stau aplecat gramada la marginea patului, cu mainile pe tastatura laptopului si sa scriu prostii pe aici?

thinking

  1. Ivy

    Eu caut stirile, citesc blogurile pe care le urmaresc, ma uit ce este nou site-ul isj-ului si bineinteles ma hlizesc pe FB. 😛

    • In majoritatea timpului petrecut pe net, imi caut informatii cu foarte multa migala despre toate subiectele mele de interes si nu sunt putine. Acelasi lucru il fac cand imi documentez un material pe care il voi publica pe blog. Astazi spre exemplu, priveam o fotografie din anul 1903.(articolul este aici).
      Urmarind imaginea cu atentie, am vazut numele constructorului. Bineinteles ca pornind de la asta am aflat o alta multime lucruri interesante.

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: