Pro sau contra apei imbuteliate

Discutiile pro sau contra apei imbuteliate pot fi fara sfarsit. Cateva fapte pot constitui argumente:

– Productia de sticle pentru a satisface cererea SUA de apa imbuteliata necesita consumul a peste 2.4 milioane de tone de petrol anual, suficient pentru a alimenta 1,3 milioane de autoturisme anual.
– Energia electrica consumata pentru prelucrarea deseuri lor de la apa imbuteliata ar putea alimenta 190.000 gospodarii.
– Statisticile arata ca din 167 de sticle de apa de unica folosinta, au fost reciclate doar 38,3 bucati
si cum americanii folosesc aproximativ 50 de miliarde de sticle de apa din plastic, un calcul efectuat arata ca la o rata de reciclare de numai 23 la suta, rezulta 38 miliarde de sticle de apa, adica mai mult de unmiliard de dolari sunt irositi pe materialul plastic folosit la productia lor.Dar si castig:
– Sa ne gandim doar ca cele opt pahare de apa pe care fiecare american le-ar bea zilnic de la robinet si care costa doar 0,4$, inseamna de fapt un castig de aproximativ 1.400 $ pentru industria americana de profil, la aceeasi cantitate de apa imbuteliata.
– Gurile rele spun ca in continutul sticlelor din plastic fabricate din polietilena tereftalata, de unde si denunirea de PET, s-ar afla si doze mici din elementul chimic stibiu, care poate provoca ameteli si depresie, iar in doze mai mari poate provoca chiar greata, varsaturi si pe timp mai indelungat moartea.
– 24 la suta din apa imbuteliata si comercializate pe teritoriul SUA de primele doua dintre marile firme de bauturi racoritoare din lume, care detin 13 si respectiv 11 la suta din piata, foloseste ca materie prima, apa municipala purificata.
– Este un mit ca gustul apei cumparate influenteaza decizia cumparatorului, ea fiind dupa cum se stie, inodora incolora si multe altele deci se pare ca doar culoarea si forma etichetei sau reclama facuta, eventual contra reclama.
– Un cercetator de la Natural Resources Defense Council, a declarat ca „nu exista nici un motiv pentru a crede ca apa imbuteliata este mai sigura decat apa de la robinet.”
– Poeziile cu apa de izvor imbuteliata si cea de pe nu stiu ce versant himalaian, sunt pure fantezii comerciale.
– Un alt fapt care poate pune pe ganduri este si faptul ca reglementarile din S.U.A. impun ca apa publica sa fie verificata prin mai multe teste pe zi pentru bacterii iar rezultatele testului sa fie disponibile publicului, pe cand pentru cea imbuteliata sunt impuse doar teste saptamanale, fara ca rezultatele acestor analize sa fie date publicitatii.
Trebuie mentionat ca informatiile de mai sus sunt preluate sunt dintr-un articol care militeaza pentru renuntarea la apa imbuteliata.

Raul insa a fost comis. Nu ne mai putem intoarce la apa de la robinet pentru consum direct pentru ca industria imbutelierii apei ar putea reactiona. Ganditi-va numai la consecintele unor stiri din media, ca apa este infestata cu nu stiu ce substante ca urmare a nu stiu ce anume.
In ritmul acesta, urmeaza sa se imbutelieze aerul, zilele de viata etc

.


 1. Un compromis ar fi folosirea apei îmbuteliată în sticle. E mai greu de manevrat și de găsit, însă e mai ecologică și mai sănătoasă.

  • Intradevar este o solutie ideala pentru ambalaj. Problema care ramane este legata de continutul sticlei. Apele minerale cu destinate tratamentului au disparut odata cu statiunile unde existau aceste izvoare. Pana la urma ce avem astazi sunt „beneficiile civilizatiei”.

 2. Ivy

  Mie nu-mi place cea imbuteliata. Nu este chiar atat de inodora ori am eu prejudecati, dar prefer apa de robinet si numai pe cea de la robinetul meu. :))))

  • Iti impartasesc opinia 100%.

   • Ivy

    Vreau sa clipesc si eu asa, G.! Cum scriu?

   • In raspunsurile la comentarii primite:
    Trebuie sa salvezi imaginea in „Biblioteca Media” apoi copii adresa imaginii care o gasesti in casuta „URL„, ulterior revii in pagina de „Raspuns la comentariu” si dai click pe tabul „img”, unde faci paste la adresa URL copiata de acolo si gata
    Altfel:

    Dar si aici o problema. Daca proprietarul blogului permite sau nu folosirea tag-urilor in comentarii.

   • Ivy

    Multumesc frumos, G..

 3. Ivy

  Uite, acum clipesc! :))))

 4. Pingback: Punctul de rouă « Daurel's Blog

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: