Nu incercati astea afara!

Pentru cei carora numarul cuvintelor din dictionar li se pare in unele cazuri prea mare sau poate prea mic si recurg la metode de exprimare cu ajutorul degetelor, palmelor, pumnilor sau a picioarelor, tot dupa caz, am vesti proaste:
Fie ca ramaneti in tara dar mai ales daca plecati din tara pentru catva timp, evitati folosirea degetelor ca ajutor in exprimarea gandurilor. Acestea va pot baga in mari incurcaturi mai mult decat va pot ajuta. Sa incepem deci cu:
Semnele facute cu un deget… oricare ar fi acesta. Stiu ca deja zambiti. Dar nu. Nu inca.

Cam asa incepea ciorna articolului pe care incepusem sa il scriu ieri. Au urmat toate exeplele de cum asa nu. Dar cum nopatea este un sfesnic bun am decis sa renunt la o parte din text, doar si pentru faptul ca intrucat indiferent de denumirea, lungimea sau numarul degetelor implicate in descriere, majoritatea gesturilor aveau conotatii sexuale, am decis sa ma refer la gesturile care se folosesc de subiecti, cel mai des la fotografiile de grup.

Desigur ca stiti semnul Victoriei. Il face toata lumea. Evitati-l insa cu orice pret in tarile din Regatul Unit, Australia, Noua Zeelanda unde reprezinta aproape o declaratie de opozitie impotriva autoritatilor. Deci nu il faceti politistului dupa ce ati platiti o amenda.

Degetul mare si cel aratator in semn de OK, daca in SUA, Australia, UK sau Canada inseamna satisfactie, va poate face mari necazuri in Brazilia, Turcia, Germania, insinuand asocierea cuiva cu homosexualitatea. In Brazil daca intoarcem mana , acest gest insemna o jignire.
Acelasi gest dar cu cele doua degete stranse mai mult au trimitere si mai mult catre ce discutam anterior. Declaratia o faceti pe propria raspundere.

Si acum cireasa de pe tort, ca de fapt aici voiam sa ajung…
Degetul aratator si cel mic ridicate in sus celelalte apasate in palma de catre cel mare, este aproape oriunde semnul folosit de rock-eri in concertele lor, insemnand acordul… dar nu va pripiti.
In Italia Brazilia Columbia Spania, are semnificatia ca sotia cuiva il inseala. Altii asociaza gestul cu o anumita pozitie si modalitate de a atinge absolutul, devenita clasica si altii mai catolici decat papa ii da conotatii oculte fiind asociat cu coarnele Necuratului fiind si gestul asociat salutului „Heil Satan!” pe care il fac adeptii.

Prin urmare, imaginatia oamenilor nu are hotare, insa diferentele culturale dintre popoare sau tari, nu te scutesc de consecinte dintre cele mai neplacute. Stati cu mainile acasa si nu gesticulati in nici un caz.

Si acum intrebarea de verificare:
Ce reprezinta semnul pe care l-ati vazut in antetul articolului?

Reclame

***********************************************************************************************************************************************

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: